Japonya’da ‘Cisim ’Gerginliğinde Son Gelişme! Şehrin Sahilinde ‘Gizemli Top’ Paniğe Neden Oldu!

Japonya’da ‘gizemli top’ gerilimi! Sahilde bulunan gizemli bir top, polisler tarafından sahilin kapanmasına neden oldu! Yerel basın ise, bu cisim bir tür deniz mayını olabilir! İşte detaylar...

Son günlerde Japonya ilginç bir olaya ev sahipliği yapmakta. Bir Japon şehrindeki plajda gizemi çözülemeyen bir topa denk gelindiği açıklandı. Gizemli top sonrasında ise polis bütün bölgeyi kordon altına aldı.

Şehirdeki sahilde bulunan gizemli topun ne olduğu merak edilirken yerel basından gelen yorum ise endişe yarattı. Cismin bir tür deniz mayını olabilme ihtimali gündeme geldi.

GİZEMLİ TOP BİR KADIN TARAFINDA FARK EDİLDİ

Japonya’da bulunan cisim, pazartesi sabahında Shizuoka Eyaletine bağlı olan Hamamatsu şehrinde yaşamakta olan bir kadın tarafından fark edilmiş oldu. Gizemli topu fark eden kadın, bu durumu polise bildirdi. Basında çıkan haberlere göre de çapı ortalama olarak 1.5 metre ile yüzeyi paslı göründüğünden dolayı demirden yapılmış olma ihtimalleri söz konusu oldu.

POLİS BÖLGEDE 200 METRELİK YARIÇAPLI BİR KORDON OLUŞTURDU

Gizemli olarak görülen topun denizden kıyıya vurmuş gibi görüntüsü ve zıt taraflarda iki kilit noktası olduğu ortaya çıktı. Polis, nesnenin etrafından alan için 200 metrelik bir yarıçapı olan kordon oluşturmuş oldu.

Japon Öz Savunma Kuvvetlerini arayarak ordudan patlayıcı olup olmadığına dair de bir inceleme yapılması için de birini göndermesini için istekte bulundu.

ABD ÇİN’İN CASUS BALONUNU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Amerika’nın Çin’i içinde bulunduğumuz ayın başlarında hava sahasında ‘casus balonu’ uçurmuş olmasından suçlamasından sonra, gizemli yuvarlık cisim avında bir yoğunlaşma oldu. Çin’in başkenti Pekin nesnenin yanlışlıkla ABD hava sahasına girmiş olan bir meteorolojik araç olduğunu da açıklamış oldu.

ABD ve Çin arasında son zamanlarda yaşanan ‘cisim ’gerginliği ise sürüyor. Bu son olay da ABD’de tarafından yapılan bir adım olup olmadığı ise merak edilmekte. Öte yandan ise iki ülkenin arasında var olan bu gerilimin daha ne kadar devam edeceği en son olarak nerede noktalanacağı ise şuan için bilinmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri