Hassas Cilde Sahip Olanlar İçin Bakım Tavsiyeleri! Cildinizi Hem Koruyup Hem Besleyin!

Hassas cilde sahip olanlar dikkat! Eğer hassas bir cilde sahipseniz, diğer birçok cilt tipine göre bakım yaparken daha dikkatli olmanız gerekli. Dış etkenlerden çok etkilenen hassas ciltler için bakım yolları!

Tüm her şeyden önce, cildiniz hassas ve toleranssız ise cildin koruyucu bariyeri fonksiyonunu tam olarak yerine getirmez. Bu durumda ise cilt nem kaybeder ve potansiyel alerjenlerin cilde etkisini hızlandırıp arttırma durumu olur.

Hassa ciltler, kızarıklık ve tahriş olmaya oldukça müsaittir. Hassas bir cildiniz varsa, bakım yaparken çok dikkatli olmanız gerekmektedir. İşte cildiniz için bakın detayları!

CİLDİNİZİ NEMLİ TUTMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Her cildin neme ihtiyacı vardır. Özellikle hassas olan ciltler, çok sık nem kaybı yaşar. Nem ihtiyacı için bol miktarda su içmek gerekmektedir. Her gün 8-10 bardak kadar su içmek cildinizin nem dengesini sağlayacaktır. Kimi nemlendiriciler de su bazlı olduğundan bu noktada önemli olur.

CİLT TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİN

Hassas bir cildiniz varsa, cilt temizliğine önem vermeniz gerekmektedir. Bundan dolayı bir gün içerisinde 2-3 defa cilt temizliği yapın. Hassas cilde sahip olanlar hafifi, köpürmeyen ve yağ içermeyen temizleyici ürünler tercih edebilirler. Fakat cilt temizliği için mutlaka hassas davranmanız gerekmektedir.

Cilt temizliği yaparken, yumuşa ve nazik hareketler yapmanızı tavsiye ederiz.

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAK FAYDALI OLACAKTIR

Cildinizi mevsim fark etmeksizin, güneş ışınlarından korumak oldukça önemlidir. Cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak adına her mevsim güneş koruyucu bakım ürünleri kullanmak iyi olacaktır.

Güneşin UV-A ile UV-B ışınları sizleri rahatsız edebilir. Cildinize yanıklar ile lekeler oluşmasını önlemek için mevsim fark etmeksizin güneş kremi kullanmak cildinize iyi gelecektir.

Bütün bunların yanı sıra da oldukça fazla güneşe maruz kalmak erken yaşlanmaya, yaşlılıkta oluşan lekelere, ince çizgilere ve de kırışıklıklara sebep olabilir. Güneş kremi günlük olarak kullanmayı tercih edip alışkanlık haline getirmeniz cildiniz için oldukça faydalı olan bir durum olacaktır.

Tüm bunlara dikkat ederek, hassas cildinizi korumak mümkün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri