İşe Başlayacak Kişilere Nakdi Destek! 2,850 TL Yardım Ödemesi Yapılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı yardım paketleri vatandaşlara duyurulmaya devam ediyor. Bu yardım paketleri kapsamında, on sekiz yaşını dolduran kişilere yönelik işe başlama desteklerinin ödeneceği de açıklandı. İşte detaylar...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli şartlar kapsamında vatandaşlara destek ödemeleri içeren paketleri devreye sokmaya devam ediyor. Binlerce kişi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devreye sokulan destek paketlerinden yararlanabiliyor. Destek paketleri ile vatandaşlara yapılan ödemelerden yararlanmak için ilgili destek paketlerine dair şartlara uyulması gerekiyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işe başlayacak olan kişilere yönelik de bir destek paketi hazırladığını ve bu paketi de devreye soktuğunu açıkladı. Paket kapsamında, on sekiz yaşını doldurmuş ve belirlenen diğer şartlara uyan kişilere 2,850 TL nakdi destek sağlanacağı açıklandı.

ÖDEMELER ASGARİ ÜCRETİN ÜÇTE BİRİ ORANINDA OLACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu’nun yönlendirmesi ile iş hayatına başlayacak kişilere nakdi destek sağlanacağını açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak ödemelerin ise, asgari ücretin üçte biri kadar olacağı ifade edildi. Bu ödemelerden yararlanacak kişilerin ilk olarak on sekiz yaşını doldurmuş olması ve başlanacak işin, Türkiye İş Kurumu yönlendirmesi ile bulunmuş olması gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince bir yıl içinde; azami üç kez olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10'una kadar yardım verilmektedir. Söz konusu ödemeler ise, 2.850 TL olarak belirlenmiştir.

BAŞVURULAR OTUZ GÜN İÇERİSİNDE YAPILMALI

İşe başlama yardımından faydalanmak isteyen kişilerin, Türkiye İş Kurumu tarafından yönlendirilmesi ve yönlendirme bilgisinin İşkur tarafından bütünleşik sisteme bildirilmesinin sonraki otuz günlük süreç içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. İşe yönlendirme yardımı başvuru, bu yardımdan faydalanacak kişinin ikamet adresinin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları üzerinden tamamlanmaktadır. Başvurunun onaylanması halinde hak sahiplerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yılda en fazla üç kez ödeme yapılmaktadır. İşe başlama yardımı sadece, İşkur üzerinden yönlendirilen kişilere yapılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri