Gebelik Döneminde Yaşanan Baş Ağrısının Nedenleri! Baş Ağrısını Gidermenin Yolları!

Hamilelik ilk belirtilerinden biri de baş ağrısıdır. Hamileler için ilk 3 ay zorlu olabilir. Vücutta yaşanan değişimler nedeniyle baş ağrısı ve başka ağrılarla başa çıkmak zor olabilir. İşte baş ağrısınız ilaçsız atlatmanın yolu! İşte detaylar...

Hamileliğin ilk dönemlerinde baş ağrısı ortaya çıkabilmektedir. Bir yandan stres bir yandan baş ağrısı anne adayı kadın için hayat kalitesini düşürecek olabilir. Bazen şiddetli olan baş ağrısı, günlük yaşamda zorlayıcı olabiliyor.

Baş ağrısını ilaçsız atlatmanın ise pek çok yolu var. Önceden alınacak önlemler ile siz de baş ağrınızın hayatınızın kalitesini düşürmesinin önüne geçebilirsiniz.

HAMİLELİKTE BAŞ AĞRISI VE NEDENLERİ

Kimi kadınlar hamilelik döneminin başında baş ağrıları yaşarken kimi kadınlar ise hamilelikleri boyunca böyle bir sorunla karşılaşmazlar. Kimileri ise gebelik döneminin sonunda baş ağrıları yaşar. Öte yandan ise baş ağrısının hamilelik belirtisi olduğunu söylemek mümkün değildir.

Gebelikte yaşanan hormonsal değişimler beraber baş ağrısı ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra şu etkenlerde gebelikte baş ağrısı yapabilir; kan hacminin giderek çoğalması, gebelikte annenin yaşadığı stres, uyku bozulmalar, uykusuzluk, gebelikten önce de var olan migren sorunu, kan basıncınca yaşanan değişimler de baş ağrısı için neden olabilir.

HAMİLELİKTE BAŞ AĞRISI İÇİN ÇÖZÜM YOLLARI

  • Bir havluyu ısıtın başın arka kısmını bu havlu ile örtün.
  • Şiddetli bağ ağrınız varsa, buz torbası ile boyun bölge için kompres yapın. Maksimum 10 dakika kadar bekletin.
  • Düzenli bir uyku baş ağrınız için oldukça faydalıdır. Aynı saatte uyuyup aynı saatte kalkın.

İLAÇSIZ BAŞ AĞRISINI GİDERMENİN YOLLARI

Hamilelik döneminde baş ağrınız için ilaç almadan tedavi olmak mümkün olabilir. Ancak tüm bu durumlar için muhakkak hekiminize danışın.

  • Alın bölgesi için lavanta sürün
  • Eğer baş ağrınız uzun zamandır varsa, soğuk uygulaması yapmak faydalı olacaktır.
  • Dik bir oturuşlar baş ağrısı en aza inebilir. Dik bir oturuşla vücuttaki basınç dengesi sağlanır.
  • Aynı pozisyonda uzun zaman kalmamaya dikkat etmek önemlidir. Kendinizi riske atamayacak ve zorlayıcı olmayacak hareketle yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri