Gaziantep ve Malatya’da Ağır Hasarlı Binalara Girmek Yasaklandı! Valilik Can Güvenliği İçin Eşya Tahliyesini Yasakladı!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında Gaziantep ve Malatya’da büyük yıkımlar meydana geldi. Gaziantep Valisinden gelen açıklamaya göre, ağır hasarlı binalardan eşya almak ikinci bir emre kadar yasaklandı! İşte detaylar...

Güneydoğuda yaşanan depremlerde, 11 ilde ağır hasarlar meydana geldi. Malatya ve Gaziantep’te ağır hasar alan iller arasında oldu. Kimi vatandaşlar evlerine girerek ihtiyacı olan eşyaları almak isterken şehir valiliğinden uyarı geldi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, ağır hasarlı olan binalardan eşya almayı yasakladı. Bölgedeki vatandaşların güvenliği için alınan bu tedbir, ikinci bir emre kadar evlere girmek yasak olacak.

GAZİANTEP VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Müstakil ve artçı depremler sürmektedir. Acil olarak yıkılacak binalar için giriş yasak. İkinci bir karar kadar da ağır hasarlı binalara girip eşya alma, kısıtlı bir sürede girme tamamen durduruldu, dedi.

ARTÇI DEPREMLER HALEN SÜÜRYOR

Şehir valisi Davut Gül, müstakil ile artçı depremlerin halen sürdüğünü, acil olarak yıkılacak olan binalara girişin de yasak olduğunu açıkladı. Gül, ikinci bir karar kadar da ağır hasarlı olan binalardan eşya alma, kısıtlı bir ürede girip çıkmanın da tamamen durdurulduğunu sözlerine ekledi.

MALATYA VALİLİĞİ DE VATANDAŞALRI UYARDI

Bahsi geçen konuya dair Malatya Valiliği tarafından da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, şehirde artçı sarsıntıların halen devam ettiği açıklanmış oldu.

Yapılmış olan tespitlere göre, ağır hasarlı olan binalara herhangi bir başvuru, uzman raporu ve izin olmadan girilmiş olmasının müşahede edildiği, bu durumun vatandaşlar için can güvenliği konusunda ciddi risk ile tehdit meydana getirdiğini belirten açıklamada şu ifadeler yer aldı;

‘Bu çerçevede ikinci bir karar kadar, ağır hasarlı binalardan eşya alma kısıtlı sürede de dahi olsa tamamen durduruldu. Vatandaşlarımızın bu konu için ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin için baskı yapmamaları ve can güvenliği sebebiyle de belirtilen yasak kararına uyulması önem arz eder ’denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri