İngiltere Prensi Harry, Taliban Tehlikesine Karşı Silahlı Muhafız İstedi!

İngiltere Prensi Harry, son bir senedir yaptığı açıklamalarla dünya basınının gündemine oturdu. Harry, otobiyografisini yazdığı Spare adlı kitapta Afganistan’da 18 askeri öldürdüğünü açıklamıştı. Harry’nin bu açıklamalarına Taliban’dan tepki geldikten sonra, silahlı muhafız istedi! İşte detaylar...

İngiltere Prensi Harry, bu kez de kraliyet ailesinden bulunduğu istekle gündeme geldi. Harry, kendisi için silahlı muhafız tahsis edilmesini talep etti. İngiliz basını The Sun, “Prens Harry'yi silahlı muhafızlara sahip olmak için yasal mücadelesine devam etmeye iten kibir mi yoksa aptallık mı?” manşetiyle Harry’nin son talebinin altında yatan nedeni açıkladı.

Prens Harry'yi Birleşik Krallık'ı ziyaret etmesi durumunda kendisi için özel olarak silahlı muhafız talep etti. İngiliz kamuoyu bu talebi kibir veya aptallık olarak yorumladı. Hangisi olursa olsun, prensin bu talebi İngiliz hükümetine ve vergi mükelleflerine yasal küçük bir servete mal oluyor.

3 SENE ÖNCE KRALİYET AİLESİNDEN AYRILMIŞTI, İFŞAATLARIYLA SANSASYON YARATTI!

Gerçek şu ki, kendisi ve ailesi, resmi etkinliklere katılırken ve kraliyet binasında kalırken her halükarda silahlı korumaya sahipler. Fakat Prens Harry, kraliyet unvanından vazgeçtiği için bu ayrıcalığa da artık sahip değil. Özel geziler için hangi güvenlik görevlisini çalıştırırsa çalıştırsın elbette silah taşımasına izin verilmeyecektir.

Ama bu onun sorunu çünkü, seçim dışında, artık çalışan bir kraliyet üyesi değil ve Met Polisi silahlı muhafızları, ne kadar varlıklı olurlarsa olsunlar, kendilerini biraz savunmasız hissedebileceklerini düşünen, ziyarete gelen, yabancı ülkelerde yaşayan prens veya politikacılar tarafından kiralanamıyor.

AFGANİSTAN’DA ÖLDÜRDÜĞÜ ASKER SAYISI, TALİBAN TARAFINDAN ÖFKEYLE KARŞILANDI

İngiliz basını, Harry’nin Afganistan’da kaç asker öldürdüğünü anlatmasının kendisi için asıl güvenlik tehdidini oluşturduğu görüşünü taşıyor. Prensin “Spare” adlı kitabında Afganistan hakkında yazdıkları, Taliban tarafından öfkeyle karşılanmış ve “Cesareti varsa tekrar bekleriz” açıklaması paylaşılmıştı.

Bu açıklamanın üstünden çok geçmeden Prens Harry babasının taç giyme törenine katılırken kendine silahlı muhafız talep etti. İngiliz kamuoyu bunu “Taliban korkusu” olarak yorumladı. Harry’e silahlı muhafız tahsis edilip edilmeyeceği hakkında henüz bir karar verilmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri