Günlük Rutinlere Dikkat! Sizde Bunları Yapıyorsanız Kilo Veremezsiniz!

Kilo vermek ve mevcut kilonun korunabilmesini sağlamak, özellikle kadınların oldukça dikkat ettiği bir durumdur. Ancak, farkına varılmadan yapılan bazı hatalar kilo verilmesini engelleyebilmektedir. İşte detaylar...

Özellikle kadınların en büyük sorunları arasında kilo vermek ve mevcut kilonun korunması yer almaktadır. Hızlı çalışan bir metabolizma, kolay bir şekilde kilo verilebilmesini desteklemektedir. Ancak, metabolizmanın olması gerektiği düzende çalışmaması, kilo verme konusunda büyük zorlukların yaşanmasına neden olmaktadır.

Farkına varmadan günlük rutinler haline getirilmiş bazı davranışlar, kişilerin kilo vermesini zorlaştırmaktadır. Bu davranışlar ilk olarak metabolizmanın yavaş ve düzensiz çalışmasına neden olmaktadır. Yavaş ve düzensiz çalışan metabolizma ise, kişileri kilo vermesini ve mevcut kilonun da korunmasını güçleştirmektedir. Bunu engellemek için ilk olarak düzenli bir beslenme programına sahip olmak gerekmektedir.

DÜZENSİZ BESLENME METABOLİZMAYI YAVAŞLATIR

Uzun süre aç kalmak ve sonrasında ise, çok fazla kalori almak metabolizmayı yavaşlatarak vücudunuzda yağların depolanmasına sebep olur. Kilo verebilmek ve mevcut ideal kilonun korunabilmesi için düzenli ve dengeli bir beslenme düzenine sahip olunması gerekmektedir. Kişilerin beslenme programları ise, kendi vücut özelliklerine ve değerlerine göre oluşturulmalıdır.

45 DAKİKA YÜRÜYÜN

Özellikle kış mevsimlerinde evlerde daha fazla vakit geçiriliyor. Bu durum da kişilerin metabolizmasının yavaşlamasına ve kilo almasına neden oluyor. İş hayatında olan kişilerinde günlük olarak egzersiz yapması zorlaşmaktadır. Herkesin günlük olarak 45 dakikalık yürüyüşler yapması, metabolizmanın düzgün bir şekilde çalışmasına katkı sağlayacaktır. Düzenli olarak yürüyüş yapılması, kas sisteminin de çalışmasını sağlayacağı için kişilerin daha sıkı bir vücut yapısına da sahip olmasına destek verecektir.

DÜZENSİZ UYKU KİLO VERİMİNİ ENGELLER

Düzensiz uyumak kadar, düşük kalitede bir uykuda kişilerin sağlığı için oldukça risklidir. Vücudun yeterli enerjiyi elde edebilmesi ve düzgün bir şekilde çalışabilmesi için bireylerin düzenli ve sağlıklı bir uyku süresi geçirmesi gerekmektedir. Düzensiz ve kalitesiz uyku durumları, kişilerin kilo vermesini de engellemektedir. Yetersiz uyku, metabolizmanın da yavaşlamasına neden olmaktadır. Aynı zamanda, gün içerisinde yeterli miktarda su tüketimi gerçekleştirmemekte metabolizmanın yavaşlamasına neden olmaktadır. Dolayısı ile kişilerin kilo vermesi de az su tüketimleri ile daha da zorlaşmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri