Çin Semalarında Bir İlk! Uçan Taksi İçindeki İnsanlarla Beraber Görenleri Hayrete Düşürdü!

Tüm dünyada bir ilk! Çinli hava şirketinden, uçan taksi üretimi geldi. Uçan taksi ilk defa yolcularıyla beraber uçuş gerçekleştirdi! Pek çok kişi bu heyecanlı anı cep teflonuna kaydetti! İşte detaylar...

Uzun zamandır test aşamasında olan uçan taksi, artık görücüye çıkmış oldu. Çinli hava şirketi EHang, tüm dünyada bir ilke imza atmış oldu. Uçan taksi ilk deneyimini de içindeki yolcularla beraber gerçekleştirdi.

Bir süredir test aşamasında olan uçan taksi, ilk defa yolcularıyla beraber bir uçuş yaptı. Oldukça heyecan verici olan bu ana birçok insan da şahit oldu. Pek çok kişi cep telefonlarıyla bu anı kayıt altına aldı.

ÇİNLİ ŞİRKETTEN BİR İLK

Gelişmekte olan teknoloji havacılık sektöründe de önemli değişiklikleri beraberinde getirmekte. Birçok şirket uçak için çevre dostu olacak hidrojen motor projesi üstüne çalışma yapıyor. Bunlardan ayrı olarak Çinli bir hava şirketi de uçan taksi geliştirip bir ilke imza atmış oldu.

EHang adındaki Çinli firma, Japonya’da ilk uçan taksi için test uçuşunu yaptı. Uzunca bir zamandır insansız olarak testi yapılırken bu kez ilk defa insanlı bir uçuş yapıldı. Geriye muhteşem heyecan verici görüntüler çıktı.

İNSANLARLA İLK UÇUŞ YAPILDI

İnsanlı test deneyiminde çift kişilik EH216, iki yolcuyu 30 metre yükseklikte havada taşıdı. Çevrede bulunan denizin manzarası buradan seyredildi. Benzer bir olay da 2021 yılında Çin’de yaşanmıştı. Fakat Çinli şirket bu uçuş deneyimi için insan kullanmamıştı. Şimdi ise dünyada bir ilk olmak üzere, hava taksisinin içinde insan varken bir uçuş yapıldı.

DAHA ÖNCE JAPONYA’DA DENENDİ

Japonya’da bulunan ilk insanlı uçuş deneyimin gerçekleştiren EH216 hava taksini, şimdiye kadar on binlerce de güvenli uçuş yaptı. İlk insanlı uçuş deneyiminde ise taksi tekrardan başarılı oldu. Oita şehri yakınlarında gerçekleştirilen uçuş görenlerin de bir hayli ilgisini çekti. Görenler bu anlar cep telefonlarıyla kayıt altında aldı.

Teknik olarak EH216, iki yolcuyu yada 260 kg’a kadar olan bir yükü 130 km/s hıza kadar yirmi dakika kadar taşıyabilme özelliği var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri