Ev Kazalarını Engelleyin! İşte Alabileceğiniz Bazı Pratik Tedbirler!

Ev kazalarının ne zaman ve kimin başına geleceği belli olmamaktadır. Evlerde meydana gelebilecek beklenmedik kazalara karşı bazı önlemler alınabilmektedir. Bu önlemler ile hem sağlığınız hem de ev ekonominizi koruyabilirsiniz. İşte detaylar...

Ev kazası denilince akla ilk olarak kayma, düşme, yangın ve merdivenden düşme gibi istenmeyen durumlar gelmektedir. Bu durumların ne zaman ve nasıl meydana gelebileceği öngörülememektedir. Bu nedenle, akla gelebilen bu kazaların başa gelmemesi için birtakım tedbirler alınabilir.

Özellikle çocuklu ailelerde sabitlenmeyen eşyaların olması, istenmeyen sonuçların meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir. Aynı durum, evcil hayvan sahipleri, yaşlı bakımının gerçekleştirildiği aileler ve farklı ayrıcalıklara sahip olan hane bireylerinin olması durumunda da yaşanabilmektedir. İstenmeyen sağlık sorunlarının meydana gelmemesi adına alınabilecek tedbirlerin bir an önce gerçekleştirilmesi, tüm aile bireyleri için en sağlıklı ve güvenli işlemleri oluşturmaktadır.

EŞYALARINIZI KONTROL EDİN VE SABİTLEYİN

Evlerde en büyük tehlikeyi, sabitlenmemiş eşyalar meydana getirmektedir. Özellikle olası bir deprem anında yıkılma ihtimali olan eşyaların mutlaka bulundukları alanlara sabitlenmesi gerekmektedir. Çekmeceli eşyalar, küçük çocukların en merakı oldukları yaşlarda asılması ve tırmanması sonucu devrilebilir ve çocukların yaralanmasına neden olabilmektedir.

ZEMİNLERİ KURULAYIN

Yapılan temizliklerin ardından özellikle ıslak zemine sahip olan mutfak ve banyo gibi alanlar iyice kurulanmalıdır. Ev kazalarının birçoğu, bu alanlardaki ıslaklıklardan dolayı kayma neticesinde meydana gelmektedir. Kişilerin hem kendi sağlığı hem de diğer aile bireylerinin sağlığı için zeminleri kurulaması son derece önemlidir.

ELEKTRİK KAYNAKLI KAZALARA DİKKAT EDİN

Ev kazalarının birçoğu da elektrik nedeni ile tetiklenebilen yangınlardan ve çarpılmalardan meydana gelmektedir. Bu nedenle evlerdeki elektrik kablolarının güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi ve açıkta bırakılmaması gerekmektedir. Özellikle ucu açıkta bırakılan elektrik tesisatları, elektrik kaçağı ve çarpılmalara neden olan unsurlar arasında yer almaktadır. Bu unsurlar hem aile bireyleri hem çocuklar hem de evcil hayvanlar için büyük bir risk oluşturmaktadır.

ÇOCUKLARI KORUYUN

Belli bir yaştaki çocuklar yüksek merak seviyeleri nedeni ile ev içerisindeki pek çok şeyi incelemek isteyebilir. Bu nedenle, çocukların kendisine zarar verebileceği eşyaların ortadan kaldırılması ve bu konuda oldukça dikkatli olunması da istenmeyen ev kazalarının meydana gelmesini engelleyecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri