Programsız Uydudan Kıbleyi Bul

Kişilerin bulundukları bölgede kıbleyi bulabilmeleri için farklı alternatifler bulunuyor. Bu alternatifler arasında en kolay yöntemlerden biri de Google (Maps) haritalar ile kıble bulma yöntemi olarak görülüyor. Namaz kılanlar için kıbleyi bulmak önemli bir konu olduğundan dolayı kıblenin doğru tespit edilmesi büyük önem taşıyor. Kişilerin Google haritalar ile kıble bulma yöntemini öğrenmeleri, gittikleri her yerde kolaylıkla kıbleyi bulabilmelerini sağlıyor. Google Qibla şeklindeki aramaların ve çevrimiçi haritaların kullanım sebebi de bu kolaylıktan kaynaklanmaktadır. O halde bulunduğum yerde kıble neresi sorusunun da en güzel cevabı burada verilecektir.

Google haritalar ile kişilerin bulundukları yerdeki kıble yönünü kolaylıkla tespit etmeleri mümkün oluyor. Bunun için Qibla Finder servisini kullanmanız yeterlidir. Qibla Finder ile çevrimiçi harita üzerinde kıble yönünüzü saniyeler içerisinde hassas bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Google haritalarda bulunan kırmızı çizgi bulunulan yere göre kıble yönünü gösteriyor. Kişilerin arama özelliğini kullanarak bulunulan şehre göre haritaya ulaşmaları mümkün oluyor. Bu yöntemde kıble hangi yönde anında görülebiliyor. Zira harita üzerinde verilen kıble hattı ile anında kıble yönü görülebiliyor.

Ayrıca (+) ve (-) butonlarına basılarak haritanın yakınlaştırılıp uzaklaştırılması da mümkün oluyor. Aynı zamanda kişilerin mouse kullanarak haritayı istedikleri yöne doğru hareket ettirebiliyor. Bu aşamada haritanın bulunulan caddeye, ev ya da iş yerine kadar yakınlaştırılması da mümkün oluyor. Sonuç olarak kıblenin doğru bir şekilde tespit edilmesi mümkün oluyor.

Kıble Yönü Belirlemede Yaşanılan Sorunlar
Kıble yönü belirleme konusunda internette çok sayıda sitenin hizmet verdiği görülüyor. Bu siteler arasında kıble yönü bulma konusunda birçok sitenin doğru hizmet vermediği ortaya çıkıyor. Bu nedenle kişilerin kıble yönü bulma konusunda doğru ve güvenilir bir siteden hizmet almaları gerekiyor. Bu konuda https://www.qiblafinder.org Qibla Finder servisinin kullanıcılara kıble bulma konusunda hem hassas hem de ayrıntılı bilgiler verdiği görülüyor. Kıble yönünün doğru tayini için Qibla Finder servisini özellikle önermekteyiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri