Uçağa Binmek Üzere Olan 2 Terörist Tutuklandı, Felaket Son Anda Engellendi!

İngiltere Heathrow Havalimanı’nda felaketin kıyısından son anda dönüldü. Havalimanında, terörist olduğu anlaşılan iki kişi uçağa binerken son anda yakalandı, ayrıntılar kan dondurdu…

İngiltere Heathrow Havalimanı’nda iki kişi uçağa binmeden önce terör suçlarından tutuklandı. 30 ve 66 yaşlarındaki erkekler, 2000 tarihli Terörizm Yasası'nın 7. Çizelgesi uyarınca havaalanında gözaltına alındılar. Çift, İngiltere'den Heathrow'dan kalkan bir uçağa binecekti. Felaket son anda engellendi.

2006 tarihli İngiltere Terörizm Yasası'nın 5. bölümü uyarınca, terör hazırlığı ve azmettirme şüphesiyle iki kişi havalimanında tutuklandı. West Midlands Polisi'ne göre her iki adam da Birmingham'dan. Ekipler, soruşturma kapsamında Birmingham'daki bir adresin aranacağını da sözlerine ekledi. Polis, iki teröristin sorgulanmak üzere West Midlands'daki bir polis karakoluna götürüldüklerini doğruladı.

KONUYLA İLGİLİ 800 CANLI SORUŞTURMA YAPILIYOR

Havaalanında yakalanma olayı, yetkililerin geçen yıl son aşamadaki terör saldırılarıyla sekiz kişiyi aramaya başlamasının ardından gerçekleşti. Bir polis şefi, şu anda Terörle Mücadele güçleri tarafından 800 canlı soruşturma yapıldığını açıkladı. Düşman devletlerden gelen tehditlerin seviyesi sadece iki yılda dört katına çıkarak durumu "benzeri görülmemiş bir düzeye" çıkardı.

Buna rağmen 2022, 2016'dan bu yana İngiltere topraklarında terör saldırısı nedeniyle kimsenin ölmediği veya ciddi şekilde yaralanmadığı ilk yıl oldu. Uçağa binmeye çalışan çiftin üstünde bazı kesici aletler bulundu. Aletlerin, güvenlik taramasından nasıl geçtiği henüz bilinmiyor.

UÇAĞA NE AMAÇLA BİNDİKLERİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Havaalanında yakalanan iki teröristin, uçağa ne amaçla bindiği henüz belli değil. Teröristlerin üzerinden çıkan çakı ve kesici aletlerin, güvenlik taramasından nasıl geçtiği de belirlenemedi. Konuyla ilgili olarak Heathrow Havaalanı Güvenlik Ekibi de sorgulanmaya başlandı.

İngiltere, geçen hafta Rusya’nın kamikaze planı olduğunu bildirmişti. The Sun’da ortaya çıkan raporlarda, Putin’in kamikaze yapacak pilot arayışı içinde olduğu ortaya çıkmıştı. Terör tehditlerinin arttığı İngiltere’de özellikle havaalanında yaşanan bu olay büyük yankı uyandırdı. Yetkililer, havaalanları ve metrolarda tedbirleri artırma kararı aldı. Soruşturmanın sonuçları kamuyoyuyla da paylaşılacak. Heathrow Havalimanı’nda seferler şu anda normal seyrinde devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri