300 Yıllık İnsan Yüzlü Deniz Kızının Gizemi, Nihayet Çözüldü! İşte Yıllar Sonra Ortaya Çıkan Gerçek…

Ürkütücü 'insan yüzü' ile mumyalanmış 300 yıllık deniz kızının gizemi, bilim adamlarını yıllarca şaşırttıktan sonra sonunda çözüldü! İşte detaylar...

Mumyalanmış bir "deniz kızı" ile ilgili yüzyıllar süren gizem, bilim adamlarını yaklaşık 300 yıllık araştırmalarından sonra nihayet çözülebildi. 12 inçlik yaratığın, 1736 ile 1741 yılları arasında Japonya'nın Shikoku adası açıklarında Pasifik Okyanusu'nda yakalandığı iddia ediliyor.

Mumya, yaklaşık 40 yıldır Japon şehri Asakuchi'deki bir tapınakta tutuluyor. Yüzünü buruşturan yüzü, sivri dişleri, iki eli ve başındaki ve alnındaki kılları ile ürkütücü bir insan görünümüne sahip olan mumyanın alt yarısı bir balığı andırıyor. Yerel halk, etini tadan herkese ölümsüzlük verdiğine inanarak bu gizemli yaratığa yıllarca taptı. Baş rahip Kozen Kuida, Japon gazetesi The Asahi Shimbun'a "koronavirüs pandemisini hafifletmeye yardımcı olacağı" umuduyla ona taptıklarını bile söyledi. Ancak geçen yıl, Kurashiki Bilim ve Sanat Üniversitesi'nden araştırmacılar, sırlarını çözmek amacıyla mumyayı bir takım testlerden geçirdi ve nihayet gizem ortaya çıktı.

300 YILLIK YARI BALIK YARI İNSAN MUMYANIN GİZEMİ NİHAYET ÇÖZÜLDÜ

Yapılan testler sonuncunda bilim insanları, yaratığın tamamen yapay olduğunu, 1800'lerin sonunda yapıldığını keşfettiler. Mumyada herhangi bir iskelet kanıtı yok, bunun yerine kağıt, kumaş ve pamuktan yapılmış.

Bilim adamları, vücudun alt yarısının bir balığın kuyruğundan geldiğini söylediler. Ancak onu oluşturan kişi tarafından bu balık kuyruğunun sonradan eklendiğine inanıyorlar. Araştırmacılar, çenesinin ve dişlerinin bir balıktan alındığını ve kafasındaki "saçın" orijinal olarak bir memeliden geldiğini buldu.

Okayama Folklor Derneği'nden Hiroshi Kinoshita geçen yıl projeyi başlattıktan sonra yaratığın dini bir önemi olabileceğini söyledi. Kinoshita, “Japon deniz kızlarının bir ölümsüzlük efsanesi vardır," dedi.

Ünlü araştırmacı mumyayla ilgili "Denizkızı eti yerseniz asla ölmeyeceğiniz söylenir. Japonya'nın birçok yerinde bir kadının yanlışlıkla deniz kızı eti yediği ve 800 yıl yaşadığına dair bir efsane var. Bu 'Yao-Bikuni' efsanesi, denizkızı mumyasının bulunduğu tapınağın yakınında da korunuyor. Efsaneye inanan bazı insanların deniz kızı mumyalarının pullarını yediklerini duydum." İfadelerini kullandı.

JAPONYA’NIN “EDO” DÖNEMİNDE ÜRETİLMİŞ OLABİLİR

Folklor uzmanı, Japon tarihinin 1603'ten 1867'ye uzanan bir dönemi olan Edo döneminde bir noktada bu mumya tasvirinin üretildiğine inanıyor. Geçen yıl yaptığı açıklamada mumyayla ilgili olarak "Tabii ki gerçek bir deniz kızı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"Sanırım bu, Edo döneminde Avrupa'ya ihracat için yapıldı. Deniz kızlarının efsanesi tüm dünyada Avrupa'da, Çin'de ve Japonya'da varlığını sürdürüyor. Dolayısıyla o dönemde insanların da çok ilgilendiğini tahmin edebiliyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri