Depremden etkilenen iller için Nüfus Müdürlüğü’nden açıklama geldi! Gaziantep de açıklamaya dahil edildi! Kimliği kayıp olanlar aman dikkat…

Deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, önemli kararlar aldı. Özellikle T.C. kimlik kartı teminine değinen kurum, e-Devlet Kapısı’na işaret etti. İşte detaylar…

6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgesi ilan edilen 11 ilde, deprem sonrası süreci kolaylaştırmak için kamu kurum ve kuruluşlarında olağanüstü bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda pek çok kamu kurum ve kuruluşu, sadece depremzedeleri etkileyen önemli tedbir kararlarına imza attı. Bu kararlardan biri de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının depremzedeler için almaya devam ettiği kararların arasına bir yenisi daha eklendi. Bu kez karar alan İçişleri Bakanlığı’na bağlı hizmet veren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü oldu. Depremde kimliğini kaybetmiş olan afetzedeler için açıklama yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kimliklerin nasıl temin edilebileceği hususuna açıklık getirdi.

KİMLİK BAŞVURULARI E-DEVLET’TEN YAPILACAK

Bilindiği üzere, normal süreçlerde kimliğini kaybeden vatandaşların bunu emniyet gibi güvenlik güçlerine bildirmesi ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü şubelerinden sıra alarak yeni kimlik başvurusu yapması gerekiyor. Deprem bölgesinde kimliğini kaybedenler için süreci kolaylaştırmak isteyen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kimlik kartı başvurusu gerekmeksizin geçici kimlik kartı alınamayacağını duyurdu. Bunun için e-Devlet Kapısı’nın kullanılmasını talep eden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, buradan geçici kimlik kartının çıkarılabileceğini açıkladı.

GEÇİCİ KİMLİK KARTI ÜÇ AY GEÇERLİ OLACAK

Çıkarılacak olan geçici kimlik kartlarına ilişkin de bilgi veren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kişinin ikametgahının deprem bölgesinde görünmesi halinde söz konusu geçici kimlik kartı hakkından yararlanabileceğini bildirdi. Kişinin velisi ya da vasisi olan kişinin de yapabileceği bu işlem kapsamında kimlik yerine geçecek olan barkodlu belgenin ilk etapta üç ay yani olağanüstü hal (OHAL) sürecince geçerli olacağının altı çizildi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün süreci uzatıp uzatmayacağı henüz bilinmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri