Kanserle İlgili Umut Verici Gelişme: Yeni Bir Atılım Gerçekleşiyor!

Bilim adamları, kanser tedavisinde yeni bir atılım gerçekleştiriyor. Yeni tedavi, mevcut en gelişmiş immünoterapilerinden daha etkili olacak! İşte detaylar...

Bilim adamları, yeni nesil ışıkla etkinleştirilen kanser tedavileri oluşturmaya bir adım daha yaklaştı. Fütüristik sondaj bakımı, bir tümörün yakınına gömülü LED ışıkları açarak çalışacak ve bu daha sonra belirli bir ilaç türünü etkinleştirecek.

Araştırmacılar, bu tedavilerin son derece başarılı ve mevcut son teknoloji kanser immünoterapilerinden daha etkili olacağını öne sürüyor. East Anglia Üniversitesi (UEA) bilim adamları, hastalıklarla savaşan, hedefleriyle kaynaşan ve aynı zamanda ışıkla aktive olan antikor parçaları tasarladılar. Geliştirilen tedavi, gelecekte, tümörlere her zamankinden daha kesin bir şekilde etkili olacak.

PARLAYAN IŞIKLAR TÜMÖRLÜ HÜCRELERE SALDIRACAK

Yeni tedavide, vücuttaki bir tümörün bulunduğu yere implante edilecek parlayan ışıklar, tümör hücrelerine saldırmak için etkinleştirilebilecek. Bu, kanser tedavisinin daha etkili ve hedefe yönelik olmasını sağlayacaktır. Birleşik Arap Emirliklerinden Dr. Amit Sachdeva, yürütülen çalışmayla ilgili olarak “Çalışmamızın, yüksek düzeyde hedeflenmiş, ışığa duyarlı yeni bir biyoterapötik sınıfının geliştirilmesine yol açacağını umuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri Kimya Okulu'ndan çalışmanın baş bilim adamı olan Dr Amit Sachdeva şunları söyledi: "Kemoterapi gibi mevcut kanser tedavileri kanser hücrelerini öldürür, ancak bunlar aynı zamanda vücudunuzdaki kan ve deri hücreleri gibi sağlıklı hücrelere de zarar verebilir. Bu, saç dökülmesi, yorgun ve hasta hissetme gibi yan etkilere neden olabiliyor ve ayrıca hastaların enfeksiyon kapma riskini artırabilecekleri anlamına geliyor. Bu nedenle, daha hedefli ve bu istenmeyen yan etkilere sahip olmayan yeni tedaviler oluşturmak için çok büyük bir çaba var."

İLAÇ MOLEKÜLLERİ TÜMÖRE KALICI OLARAK SABİTLENECEK

Dr Sachdeva şunları ekledi: "Bir kovalent bağ, iki parça plastiği eritmeye ve bunları bir araya getirmeye benzer. Bu, örneğin ilaç moleküllerinin bir tümöre kalıcı olarak sabitlenebileceği anlamına gelir. Çalışmamızın, yüksek düzeyde hedeflenmiş, ışığa duyarlı yeni bir biyoterapötik sınıfının geliştirilmesine yol açacağını umuyoruz.”

Kansere karşı geliştirilmeye çalışılan bu yeni tedavi yöntemi, başarılı olduğu takdirde büyük bir sağlık devrimi gerçekleştirebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri