Uzmanlar Uyarıyor! En Çok Tüketilen Bu Ürün Kalp Krizi Riskinizi Arttırıyor!

Kalp krizi, dünya genelinde milyonlarca kişinin ölümüne neden olmaktadır. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları özellikle kardiyovasküler hastalıkların meydana çıkma riskini arttırmaktadır. Bu durum da kalp krizi riskinin artmasını otomatik olarak tetiklemektedir. İşte detaylar...

Düzensiz beslenme alışkanlığının yanı sıra, sağlıksız gıdaların tüketilmesi de kişilerin kalk krizi riskinin artmasına neden olmaktadır. Araştırmacılar, bu durumun beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi ile önlenebileceğini belirtiyor. Kişilerin sağlıksız gıdalar ve içecekler tüketmesi özellikle kalp ve damar sağlığının bu durumdan olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır.

Kardiyovasküler hastalıkların artmasına neden olan sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlıklarından vaz geçilerek, mevcuttaki yüksek kalp krizi riski ya da felç riski düşürülebilir. Yapılan araştırmalarda, serbest şekerlerinde kalp hastalıklarını ve felç riskini arttırdığı ifade edildi.

YETİŞKİNLER GÜNDE 30 GRAM SERBEST ŞEKER ALMALI

Birleşik Krallık'taki ortalama bir kişinin günlük kalorisinin yaklaşık yüzde 12'sini serbest şekerden aldığı açıklandı. Uzmanlara göre, yetişkinler günde 30 gramdan fazla serbest şeker almamalıdır. Bu da ortalama olarak yedi küp şekere eşdeğerdir. Blood Pressure UK, endişe verici bir şekilde insanların bu miktardan daha fazlasını içeren sadece bir kutu şekerli içecek ile belirlenen miktardan daha fazlasını tükettiğini açıkladı.

ŞEKER İHTİYACI İÇİN MEYVE TÜKETİN

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Oxford Üniversitesi Nuffield Nüfus Sağlığı Departmanından çalışmanın ortak yazarı Profesör Tim Key, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bulgular, sadece gazlı içeceklerin değil, genel olarak serbest şekerin, kardiyovasküler hastalık riskinin artması ile bağlantılı olduğunu gösteriyor. Tatlıya düşkün olanlar, çok daha sağlıklı olan meyvelerden serbest olmayan şeker alabilirler.’’ Şeker ihtiyacı süt ürünlerinden, meyve ve sebzelerden rahatlıkla karşılanabilmektedir.

ŞEKER TÜKETİMİ İÇİN ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Blood Pressure UK, şeker tüketiminin önlenebilmesi için şu tedbirlerin alınabileceğini açıkladı;

  • Şekerli içecekler yerine su ya da şekersiz içecek tercih edin,
  • Tost ekmeğinde bal ya da reçel yerine, ezilmiş muz kullanın,
  • Hazır soslardan kaçının,
  • Tahıl çubuklarının şeker ilavelerine dikkat edin,
  • Şeker ilaveli kahvaltılık gevreklerden ya da bu gevreklerin üzerine şeker ilave etmekten kaçının.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri