İngiltere’de Şok Vaka! Genç Adamın Bacağı “Oyun Hamuruna” Dönüştü!

İngiltere şok bir vakaya ev sahipliği yaptı! 31 yaşındaki genç adamın görüntüsü, görenleri hayrete düşürdü. Genç adamın bacağı, adeta oyun hamuruna döndü! İşte nedeni...

Bacaklarının "oyun hamuruna dönüşmesi" üzerine sosyal medyaya düşen bir adam, bunun sessiz bir ölümcül hastalıktan kaynaklandığını öğrendi! Olympian Lawrence Okoye, TikTok'ta başparmağını bacağına bastırdığını gösteren bir klip paylaştı. Klibi görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Lawrence bunun bir çarpmayla ilgili olduğunu söylese de, gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

Videoyu çeken Lawrence, baş parmağıyla bacağına bastırdıkça, büyük göçükler oluşmaya başladı. Genç adam bunun bir çarpmadan sonra gerçekleştiğini açıkladı. Fakat gerçek daha sonra ortaya çıktı. Meğer çarpmayla beraber bacağına bir bakteri türü yuva yapmış!

“OYUN HAMURUNDAN YAPILMIŞ GİBİYİM!”

31 yaşındaki adam ilk klibi yayınladıktan iki hafta sonra kendisine bir tür “selülit” teşhisi konduğunu açıkladı. İngiliz Sağlık Örgütü, bunun antibiyotiklerle tedavi edilebilen, ancak hızlı bir şekilde tedavi edilmezse yaşamı tehdit edebilen bir cilt enfeksiyonu olduğunu belirtiyor.

Tedavi edilmezse sepsis gibi sessiz ölümlere neden olabilir ve nadiren enfeksiyon fasiyal astar adı verilen derin doku tabakasına yayılabilir. İngiliz Sağlık Örgütü, ayrıca amputasyona, şoka ve hatta ölüme yol açabileceğini belirtiyor.

GENÇ ADAM TEDAVİYE BAŞLADI

31 yaşındaki talihsiz adam "Bir ton insan bana kalp hastalığım veya karaciğer hastalığım, böbrek hastalığım, kanser ve şeker hastalığım olabileceğini söylemeye çalışıyor ama açıkçası durum bu değil. Selülit denen bir enfeksiyon geçirdim. Temelde açık bir yaradan sisteminize giren bakteriler bu hastalığa sebep oluyor." Dedi. Tedavisine başlanan genç adam "Bacağımdaki o çılgın delikler artık yok" diyerek sevincini paylaştı.

İngiltere Sağlık Örgütü, selülitin cildinizi sıcak ve ağrılı hale getirebileceğini ve bölge genellikle kırmızı bir görünüm yarattığını belirtiyor. Semptomlar genellikle diğer cilt rahatsızlıkları gibi gizlenebildiğinden, genellikle sessiz bir katil olarak adlandırılıyor.

İngiliz Sağlık Örgütü, hafif vakalarda doktorların bir hafta süreyle antibiyotik yazacağını söylüyor. Aynı vakadan mustarip kişilerin, antibiyotik kullanımıyla kendini iyi hissetmemesi halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerekli. Örgüt, hastalığın semptomlarının 1 hafta 10 gün içinde iyileşeceğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri