Depremzedelere Fahiş Kira Fiyatları! Emlakçılar Bu Duruma İsyan Etti!

Bütün ülke depremin yaralarını sarmaya çalışırken, kimi fırsatçı ev sahipleri de kiraları inanılmaz oranda yükseltti. İnsanların yaşadıkları acıları bile umursamayan bazı ev sahipleri dudak uçlatan rakamlarla kirayı arttırdı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında, meydana gelen hasar oldukça büyük. Madden ve manen bölge halkının yaraları sarılmaya devam ediliyor. Birçok devlet kurumu, sivil kuruluşlar ve tanıdık isimler bölge için seferber oldu.

Ancak bu acı karşısında kimi ev sahipleri akıl almaz bir şey yaptı. Önceki kiraların 800-1000 lira arasında olan evlere için artık 4 bine varan kiralar istenmeye başlandı. Emlakçılar, biz durumdan utanç duyuyoruz dedi.

İNANILMAZ ARTAN KİRALAR

Depremzedeler ağır hasar almış evlerinden dolayı geçici bir süreliğine de olsa yeni bir ev arayışına girdiler. Yeni bir hayat kurma telaşında olan vatandaşlar, ev sahiplerinin korkunç olan rakamlarıyla karşı karşıya kaldılar. Bütün ülke bölge için seferber olurken, civar illerin ev sahipleri bu duruma pes dedirtti.

DEPREMZEDELER YÖNELİK VİCDANSIZLIK

Yeni bir ev ve yaşam için civar illere göçler başladı. Depremzedeler, karşılarına çıkan kira fiyatları için de şok oldular. Depremzedelerin şehirlerine gelmesini fırsat bilen kimi kötü niyetli ev sahipleri evlerinde inanılmaz rakamlarla bir artış yaparak, kira fiyatlarını yükseltti. Kiralar bir anda artış gösterdi. Önceden 800-100 lira arasında olan ev kiraları şuan için 4 bin liraya yaklaştı. Aynı şekilde 4 bin lira olan kiralar da bir anda 16-20 bin liraya çıkmış oldu.

EMLAKÇILAR, BU DURUMDAN UTANÇ D

UYDUKLARINI SÖYLEDİ

Emlakçılar, yaşanan durumdan utanç duyduklarını söyledi. Mersin Tügem İl Başkanı Ümit Mete, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada şunları ifade etti; hem coğrafi hem de insani bakımdan sarsıldık. Çünkü ortaya çıktı ki gayrimenkul ücretlerinden rakamlar 2-3 kat yükseldi. Kimi mülk sahipleri inanılmaz şekilde yaptıkları fırsatçılık ortada, dedi. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise, iki üç gündür yüzlerce şikayet aldığını, yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldıklarında odamıza başvursunlar açıklaması yaptı. Vatandaşların gerekli yerlere şikayette bulunmaları gereklidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri