Ev Sahiplerinden Fırsatçılık! Mersin’de Depremzedeler İçin Kira Fiyatlarını Fahiş Rakama Çıkardılar!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerde sonra Mersin’e yoğun bir göç başladı. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri, kiralarda inanılmaz bir artış yaptılar. Artan kiralar vatandaşları zor durumda bıraktı! İşte detaylar...

Yaşanan depremlerden sonra civar illerde, yoğun bir şekilde göçler başladı. Bu göçlerden Mersin’den payını alırken, ev kiraları adeta uçtu. Şehre gelen kalabalık kitleleri gören ev sahipleri, evlerin fiyatını yükseltti.

Artan kiralar için Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat açıklama yaptı. Canpolat, depremde vefat etmeyen insanların burada ağır kiralar altında mı öldürmek istiyorlar, biraz vicdanlı olunmalı diye seslenişte bulundu.

EV SAHİPLERİNDEN FIRSATÇILIK

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, yakın konumda olan Mersin’de depremzedeler kendileri için tahsis edilmiş olan otel, barınma merkezleri ve sosyal tesislere yerleştirilmeye başlandı.

Kimi ev sahipleri ise bu durumu fırsatçılığa çevirdi. Şehir merkezindeki Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri için kiralar inanılmaz arttı. Ev kiraları 20 bin liraya kadar çıktı. Silifke ve Erdemli ilçelerinde de ev sahipleri senelik peşin olarak ilan vermeye başladıkları öğrenildi.

EMLAKÇILAR ODA BAŞKANI UYARDI

Artan fiyatlar için Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, ev sahiplerini ellerine vicdanlarına koymaya davet etti. Son zamanlarda şikayetlerin arttığını ifade eden Canpolat, şu an da kentimiz içinde kanayan bir yara var. Son günlerde oldukça çok şikâyet aldık. Bir birlik ve beraberlikle yaralarını saran bir toplumuzdur. Ancak ev sahipleri bu durumda kiraları düşürmek yerine aksine tam bir fırsatçılık adımı olarak aylık 3 bin lira olan kiraları 5 bine, 5 bin olan kiraları da 10 bine kadar çıkartıyorlar.

ŞİKAYET EDİN

Ev sahipleri lütfen depremzedeler için empati kurun. Bu vatandaşlar enkazın altından çıkıp geldiler, orada ölmeyip burada yüksek kiralar altında mı ölsünler? İfadelerini kullandı.

Aynı zamanda kiralar için fahiş rakamlarla karşılaşan vatandaşların ihbarda bulunmasını söyleyen Canpolat, eğer depremzedeler yüksek kiralarla karşılaşırsa odamıza, Ticaret İl Müdürlüğü’ne ve esnaf odasıyla irtibat kursunlar, biz gerekli olan adımları atarız dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri