Deprem Bölgesinde Hijyen Sorunu Giderek Büyüyor! Uzmanlar Hijyen İçin Alınacak Tedbirleri Açıkladı!

Deprem bölgesi için hijyen ürünlerin eksikliği devam ediyor. Salgın ihtimali de günden güne büyümekte. Deprem bölgesi için gerekli hijyen uygulamaları ile yardımları nelerdir? İşte detaylar...

Yaşanan depremlerden sonra birçok alanda aksamalar, sorunlar meydana geldi. Deprem bölgesinde sahta tuvaletleri maalesef yaygın olarak kullanılmamakta ve umumi tuvaletler de kullanılamaz bir hale geldi. Bunun yanı sıra su konusunda da ciddi sıkıntılar var.

Bölgedeki suların tehlike arz etmesinden dolayı şehir içinde kötü koku var. Ped ve menstrüel ürünler içinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Bölge olası bir salgın için endişe duyulmakta.

SUYUN GÜVENİRLİLİĞİ SAĞLANMALI

Uzmanlardan gelen açıklamaya göre, deprem bölgelerinde acil olarak alınması gereken tedbirler var. Bu tedbirler arasında ise ilk olarak suyun güvenliği sağlanması gerektiği söyleniyor. Şebeke suyunun ve kaynağı belli olmayan suyun doğrudan kesinlikle kullanılmamasını dikkatle vurguluyorlar. Eğer imkân yoksa da suyun kaynatılıp soğultulduktan sonra içilmesi gerektiğini söylemekteler.

Kullanım suyu için klor tabletleri de başka bir çözüm olabilir. Tankerlere su taşınmalı ve hijyenik koşullarda dağıtımı yapılmalı, su depoları sık sık bir dezenfekte işleminden geçirilmeli. Uzman isimlerden yapılan en sık uyarılardan biri de suyun güvenliği açısından en önemli olan tehlike su kaynağının insan dışkısıyla kontaminasyonu olduğunun da akıllardan çıkartılmaması gerekmektedir.

TUVALET

Uzmanlardan gelen açıklamaya göre, seyyar tuvaletler sıkılaştırılmalı. Daha sonra ise oluşturulan toplu barınma yerlerinden de yeteli sayıda ve nitelikte tuvalet inşası yapılması gerekli.

Barınma yerlerine inşa edilen tuvaletler alt yapıya bağlanmalı. Mümkün olmadığı zamanlarda sahra tuvaleti hayata geçirilmeli. Tuvalet çukurlarının üzeri günlük bir şekilde toprakla kapatılması uygun olacaktır. Tuvaletlerin üzeri günlük olarak kireç kaymağı, vb. maddelerle dezenfekte işlemi yapılmalı. El hijyeni de düzenli bir şekilde sağlanmalı.

ÇÖP

Afetzedelerin konakladığı yerlerin uygun olan noktalarından çöp toplama alanları inşa edilmeli. Bu alanlar günlük olarak kireç kaymağı, çamaşır suyu vb. ürünlerle dezenfekte edilmeli.

Çöpler, bulaşıcı hastalıkları taşıyabilir. Haşerat ve kemirgenlerin üreme alanları olmaktadırlar. Bu hijyen konularına dikkat etmek gereklidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri