Yüksek Gelen Elektrik Faturaları İçin Çözüm! Bu Saat Aralıkları Tasarruf Sağlıyor!

Yüksek gelen faturalar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor! Kış aylarında artan masrafların yanı sıra yüksek gelen faturalar da oldukça zor durumda bırakıyor. Elektrik faturasının yarıya düşürmenin yolları nelerdir?

Son dönemlerde oldukça kabarık gelen elektrik faturaları, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Bir yandan artan kış masrafları bir yandan da kabarık gelen elektrik faturası, geçim gücünü zorlaştırıyor.

Yüksek gelen elektrik faturasını ise düşürmenin birkaç yolu var. Siz de bu yolları deneyerek, faturanızın yüksek gelmesinin önüne geçebilirsiniz. İşte sizler için elektrik faturasını yarı yarıya düşürmenin birkaç adımı.

ELEKTRİK FATURASINDA TASARRUF ADIMLARI

Elektrik saatleri sistemiyle beraber kullanıcılara daha az maliyetli elektrik kullanımı sunmakta. Bu anlamda vatandaşların elektrik faturaları yapılan çabaya göre epeyce düşüş yaşayabiliyor. Geleneksek olan tarifelerin yerini alan bu sistemle beraber elektrik faturalarının yükünde bir azalma yaşanacaktır. Ay sonu faturaları saatlik tarife üstünden hesaplanması halinde fiyatının tahmini ise daha kolay bir durumda olacaktır.

Kullanılacak olan bu yöntemle beraber vatandaşlarda elektrik ücretine dair tahmin yürütebilirler. Tarifeli sistemle bütçeye uygun gelecek bir şekilde elektrik tüketimi yapılabilir. Orta ve büyük alanlara sahip olan işletme, sanayi kuruluşlarına yönelik de EPDK referans elektrik enerjisinin ücretini takas ücreti olarak açıkladı.

EPDK SAATLERİ VE GÜNLERİ AÇIKLADI

Sistem, bundan dolayı EPDK tarafından elektrik fiyatının en yüksek ile en düşük olduğu zamanları, vatandaşlara bildirmiş oldu. Neredeyse bütün vatandaşların evinde olduğu pazar günü için belirlenmiş olan elektrik fiyatı kilovaat saat başına 2.314 lira olarak açıklandı.

EN UCUZ GÜN PERŞEMBE OLARAK AÇIKLANDI

EPDK tarafınca belirlenmiş olan saatlere ayrılan ücret tarifesine göre en pahalı olduğu günlerde Pazartesi ile salı günleri olarak açıklandı. En ucuz olan gün ise Perşembe olarak belirlendi.

Saatlere ayrılmış olan ücret tarifesinde en düşük ücretin yer aldığı saat ise 01.00-07.00 arası. En yüksek tüketimin de 17.00 ve 21.00 arasında olduğu açıklandı. Böylece saat 12.00-1300 arası yapılan kullanımların elektrik tüketimi için tasarruf sağlayacağı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri