Saçı Yağlı Olanlar Dikkat! Saç Yağlanmasını Önleyici Tavsiyeler!

Hızlıca yağlanan saçlar birçok kadının hayatını zorlaştırmaktadır. Yanlış uygulanan saç bakım nedeniyle sizin de saçınız hızlı yağlanıyor olabilir! Saçların hızlı yağlanmasına neden olan maddeleri açıkladı! İşte detaylar...

Eğer saçlarınız hızlı bir şekilde yağlanıyorsa, belki yanlış bir bakım yapıyorsunuzdur. Doğru yöntem ve doğru bakım ürünleri ile yağlardan kurtulmak oldukça kolay. Saçınıza doğru bakım yapın

Yağlı bir saç tipiniz varsa, saçlarınızın yağ üretimi için kontrol sağlamalısınız. Kimi alışkanlıklar ise saçlarda yağ oranını çoğaltır. Saçları hızlıca yağlandıran bakım da yapılan hataları sizin için açıkladı.

SICAK SUYLA SAÇLARI YIKAMAK

Saçlarınızdaki yağdan dertliyeyseniz, kullanmış olduğunuz suyun ısınına dikkat edin. Sıcak su gözeneklerini açarak saçlar için temizliği sağlıyor olabilir fakat aşırı derecede sıcak su kullanmak saça ciddi anlamda zararlıdır.

Sıcak su kullanımı, saçlarda dengeyi bozmaktadır. Saç diplerinde kuruma, kepeklenmeye neden olur. Saç sağlığınızı korumak istiyorsanız, saçlarınızı ılık su ile yıkamalısınız.

SAÇ İÇİN YANLIŞ ÜRÜN KULLANMAK

Saçlarınızın her zaman güzel görünmesi için, saçlarınız için bakım yapmalısınız. Fakat burada önemli olan saç bakım ürünlerini tercih ederken, dikkatli davranmak.

Kimi saç bakım ürünleri saçlarda yağlanmaya neden olabilir. Saçların ağırlaşmasına yol açar. Bu ürünler, saçlarınızı eğer ince telliyse yağlı gösteren ince olan bir tabaka ile kaplama durumu olabilir.

YASTIK KILIFINIZI DEĞİŞTİRİN

Yastık kılıfınızda sık olarak yapacağınız değişim, saçlarınızdaki yağlanmayı azaltacaktır. Hem yüzde hem de saçta bulunan yağlar, kılıfa geçer. Bu da saçlarınızdaki yağlanmayı artıracaktır.

Düzenli ve sık bir yastık kılıfı değişikliği size yardımcı olur. Yağlanma karşıtı bir rol oynar.

BESLENMEYE DİKKAT

Eğer yağlı yiyecekler tüketiyorsanız, saçlarınızdaki yağlarda artacaktır. Yağlı saçlardan kurtulmak için beslenmenize dikkat etmeniz gerekli. Meyve, sebze, tahıllı gıdalar tercih etmek sağlıklı olacaktır.

SAÇLARI ÇOK SIK BİR ŞEKİLDE TARAMAK

Eğer saçlarınızı çok sık bir şekilde tarıyorsanız, saç diplerine ve saç tellerine ciddi anlamda zarar veriyorsunuz. Saçlara her temas ettiğinizde elinizde bulunan yağı ve bakterileri de oraya aktarmış olma ihtimaliniz vardır. İşte yağlı saçlar için çözümler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri