Bu Besinlere Dikkat! Felç Riski İçin Tüketilmesinde Fayda Var!

Tükettiğimiz birçok besin pek çok hastalığa şifa kaynağı olabilmektedir. Hemen her sağlıksız insanda meydana gelmesi olası hastalıklardan biri olan felç için tüketilmesi gerekenler besinler nelerdir? İşte merak edilen besinler…

Beyne gitmekten olan damarlarda meydana gelen pıhtılaşma sonrasında oksijen beyne gidemez. Bu durumda da beyindeki hücrelerde ölüm meydana gelir. Bunun sonucunda ise oksijen gitmeyen bölge nereyi yönetmekteyse orada felç meydana gelir.

C vitamini zengini olan turunçgiller, içerisinde bulundurdukları flavonoid adlı antioksidanlar sebebiyle atardamarların, kalbin zarar görmesini engelliyor. Portakalın içinde bulundurduğu folik asit, kalp dostu olan potasyum sayesinde de sağlıklı alyuvar hücreleri çoğalmakta.

YABAN MERSİNİ İLE KAMBU ÜZÜMÜ

Yaban mersininin kılcal damarları koruduğu bilinmektedir. Bundan dolayı yaban mersini ile aynı aileden olan kambur üzüm kanamalı inme riskini azaltmakta.

ZENCEFİL

Bu bitki, pıhtılaşmayı önlemektedir. Günde, iki-üç fincan çayı içilebilir.

TURUNÇGİLLER

Portakal içinde bulundurduğu folik asit, kalp dostu olan potasyum ve kalsiyum yardımıyla sağlıklı alyuvar hücrelerini çoğaltır.

SARIMSAK

Pıhtılaşmayı önleyen bir başka bitki de sarımsaktır.

HAMSİ

Kolesterolü düşürüp, kan pıhtılaşmasını önler. Omega-3 açısından oldukça zengindir.

SÖĞÜT

Söğüt kabukları bitkisel olarak aspirindir. Her gün alınacak düşük dozda aspirin inme ihtimalini azaltır. Söğüt kabukları da bunun bitkisel seçeneğidir. Bu bitkileri kullanmadan önce muhakkak doktora danışmanız gereklidir.

HAVUÇ

Havuç, inme riskini azaltan oldukça önemli bir bitkidir. Karotenoidler bakımından zengin bir gıdadır.

BEZELYE

Hem kanseri önleyici hem de aynı zamanda inme ve kalp krizi riskine karşı koruyan bezelye, tüketilmesi gereken önemli gıdalardandır.

ANANAS

Bu meyvenin sahip olduğu pıhtılaşmayı önleyici olan özelliği sayesinde inme ve kalp krizi ihtimalinin önüne geçilmektedir. Bok miktarda tüketmek faydalı olabilir.

Bu besinleri tüketmeden önce bir doktora danışmak faydalı olacaktır. Hem tüketim miktarı içinden uzmandan alınacak olan yardımlar daha doğru bir gıda tüketimi yapılmış olur. Sağlık açısından bir uzmanlar beraber, tavsiyelerine uymak gerekmektedir. Bu gıdaların, felç riskini azaltan gıdalardan olduğu yapılan araştırmalar arasında yer almış olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri