Enkazın Altında Ne Kadar Hayatta Kalınır? Çıkartılan Kimseye Su Verilip Verilmeyeceği İse Merak Edilmekte!

Güneydoğu’da yaşanan depremler oldukça yıkıcı hasarlara neden olurken vatandaşların akıllarına da sorular gelmeye başladı. Enkazın altında kalan binlerce kişi sonrasında, bir enkazın altında kaç gün hayatta kalınabileceği merak edilmekte. İşte detaylar...

10 ili de etkisi altına alan depremlerden sonra büyük hasarla ortaya çıktı. Binlerce vatandaş göçük altında kalarak yaşamını yitirdi. Binlercesi de arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla göçük altından çıkarak hayatta kalmayı başardı.

Yaşanan şiddetli depremler sonrasında, gündeme tedbirler alakalı, göçük altında kalanlarla alakalı sorular gelmeye başladı. Bir insanın deprem sonrasında ne kadar göçük altında kalabileceği merak edilmekte.

UZMANLAR AÇIKLADI

Meydana gelen büyük acı sonrasında, arama kurtarma ekipleri tüm hızıyla çalışmaları sürdürüyor. Osmaniye ve Kili için arama kurtarma tamamlanırken diğer iller için ekiple canla başla çalışmakta. Deprem sonrasında ise enkaz altındaki geçirilen süre merak ediliyor. Enkaz altında kalanlara neden su verilmediği de akıllarda soru işareti oldu.

Uzmanlardan gelen bilgilere göre, enkaz altında kalma süresi kimi faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Çökme anındaki konumdan, hava yada suya erişim, iklime, hava koşullarına ev göçük altında kalan kişinin fiziksel ve ruhsal durumuna bağlı olarak, bu süre değişmektedir. Bu ve benzeri unsurlar kişinin ne kadar uzun süre göçük altında kalacağını belirlemekte.

BİRÇOK FAKTÖRE BAĞLI

Çoğu kimsenin depremden sonra 24 saatlik zamanda kurtarıldığı ancak ilk 24 saat sonrasında ise enkaz altından sağ kalanların çıkartıldığı birçok örnek mevcut. Depremzedelerin göçük altında yaşayabileceği süre sağlık durumu, psikolojik durumu, ezilme sendromu benzeri etkenlerle doğrudan ilişki içerisindedir.

SU VERİLMELİ Mİ?

Enkaz altından çıkarılan kişi için, ilk müdahale oldukça önem arz etmektedir. Günler boyunca yemeden içmeden enkazdan çıkarılanlara su verildiği de görülmektedir. Ancak bu durumun hayati risk taşıdığı söyleniyor. Enkaz altında kalan kişi su içemediği için sıvı kaybı yaşamakta. Herhangi bir hayati yarası olmayan kimse, su içmediği 72 saatte böbrek sorunları ile karşı karşıya kalmakta.

Göçükten çıkan kişi ezilme sendromunda olduğundan, su verilmeyebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri