Arçelik Bulaşık Makinesi Beyaz Tortu Bırakıyor, Ne Yapmalıyım?

Mutfaklarda bulaşık makineleri ile birlikte bulaşık yıkamak gibi ciddi zorlukta bir işten kurtulabilmek mümkün oluyor. Üstelik elde yıkamaya göre bulaşıklar çok daha tasarruflu şekilde yıkanabiliyor. Ev hanımlarının mutfaklardaki en önemli yardımlarından birisi olan bulaşık makineleriyle hem su hem de elektrik tasarrufu sağlanabiliyor. Teknolojik özellikleriyle birlikte hayatı kolaylaştırsa da bulaşık makinelerinin kullanımı sırasında zamanla çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Bazı sorunlar performans düşüşüyle sınırlı kalsa da bazı sorunlar doğrudan kullanımı etkiliyor. Performans bakımından sınırlı kalan sorunlardan birisi de Arçelik bulaşık makinesinin beyaz tortu bırakması sorunu geliyor. Soğanlık Arçelik Servisi profesyonel ekiplerimiz, bulaşık makinenizde yıkama sonrasında beyaz tortu kalması sorununun en hızlı şekilde çözüme kavuşturulmasını öneriyor.

Bulaşık Makinesi Beyaz Tortu Bırakıyorsa Ne Yapılmalı?

Bulaşık makinelerinde yıkanan bulaşıklar %100 hijyenik ve parlak bir görünüme bürünüyor. Dolayısıyla bulaşık makineniz yıkama sonrasında bulaşıkların üzerinde beyaz tortu bırakıyorsa ciddi bir problem olduğu anlamına gelir. Zira bu durum bulaşık makinenizin temel çalışma işleyişini sağlıklı bir şekilde gerçekleştiremediği anlamına gelmektedir. Bununla birlikte bulaşık makinenizde beyaz tortu bırakma problemi ile ilgili olarak Arçelik Servisi teknikerlerimize başvurmadan önce yapabileceğiniz bir takım kontroller bulunuyor.

Beyaz tortu kalıntılarına yol açan bulaşık makinenizde iç kısım temizliğini yapmalısınız. Hatta birkaç yıkamada bir olacak şekilde periyodik temizlik yapmanızda çok önemlidir. Bu işlemi yapmanıza rağmen böyle bir sorun yaşıyorsanız, bulaşık makinenizde su tahliyesiyle ilgili bir problem olabilir. Makinenizin iç kısmında yer alan su tahliye filtresini yerinden kolayca sökerek, temizlemenizde önerilir. Tüm bu müdahalelere rağmen bulaşık makineniz halen beyaz tortu bırakıyor ise Kavacık Arçelik Servisi merkezimizin uzmanlarına başvuruda bulunmalısınız.

Farklı Deterjan Deneyebilirsiniz

Bulaşık makinenizde kullandığınız deterjanı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Kullandığınız bulaşık deterjanının kalitesiz veya yetersiz kalması da bu sorunu yaşamanıza neden olur. Bunun dışındaki makinenizle ilgili teknik arıza olasılıkları için daha kapsamlı bir kontrol uygulanması elzemdir. İşte bu noktada bölgeniz için Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunmanızı öneririz. Servisimizde makineniz için yapılacak müdahaleler doğrudan 1 yıllık garanti altında bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri