İngiltere Karışıyor! Bölgede “Mülteci” Protestoları Başladı!

İngiltere’de mülteci protestoları düzenlenmeye başladı! Sığınmacıların kaldığı oteli protesto eden gençler polis tarafından tutuklandı! İşte detaylar...

Birleşik Krallık’ta mülteci protestoları başladı! İngiltere'nin kuzeyindeki Merseyside kasabası Knowsley'de polis, sığınmacıların barındığı bir otelin önünde düzenlenen protesto sırasında çıkan şiddet olayları sonrasında Cuma günü üç kişiyi tutukladı.

Suriye’deki savaşın patlak vermesinin ardından bölgedeki pek çok vatandaş, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeye sığınmacı statüsüyle giriş yapmıştı. Suriyeli mültecilerin tercih ettiği Avrupa ülkelerinden biri de İngiltere oldu. İngiltere’ye sığınan “birkaç bin” Suriyeli, İngiliz halkının tepkisine sebep oldu. Radikal gruplar, ülkelerindeki mültecileri protesto etmek için harekete geçti. Polis, olayın ülke genelinde yaygınlaşmasından endişe ediyor.

PROTESTOCU GENÇLER, POLİSLERE MERMİ YAĞDIRDI!

Merseyside Polisi, tutuklananların "şiddetli düzensizlik şüphesiyle tutulduğunu ve sorgulanmak üzere karakollara götürüldüğünü" söyledi. Polis, otelin yakınında çekilen bir videonun ateşlediği protestonun barışçıl bir şekilde başladığını, ancak daha sonra durumun gerginleştiğini ve memurlara mermi atıldığını söyledi.

İKİ PROTESTOCU GRUP, OTELDE KONAKLAYAN SIĞINMACILARI PROTESTO ETTİ!

Bölgeden Cuma günü çevrimiçi olarak paylaşılan videolarda, büyük kalkanlar ve ateşe verilmiş bir polis aracı ile isyan bayrağı kaldırmış gençler gözüküyordu. Polis, Ribblers Lane'deki Suites Hotel'in önünde bir gösterinin kaosa dönüşmesinin ardından iki protestocu grubuyla uğraştıklarını söyledi.

Bir mülteci yardım kuruluşu olan Care4Calais, tweet attı: "Aşırı sağ üç gruba ayrıldı ve otelde etrafımızı sardı. Polisin üç grubu da takip etme kapasitesi yok.”

PROTESTOCULAR DA PROTESTO EDİLDİ!

Care4Calais'in kurucusu Clare Moseley, İngiltere Basın Derneği haber ajansına, "göçmen yanlısı gruplardan sığınmacılara destek göstermek için protestoya tepki olarak olay yerine giden 100 ila 120 kişi arasında yer aldığını" söyledi.

Mülteci yardım kuruluşundan Moseley, "O oteldeki zavallı adamlardan bazılarıyla temasa geçmeye çalışıyorum, ne kadar korktuklarını ancak hayal edebiliyorum. Bir savaş bölgesi gibiydi.” Dedi.

Merseyside Polisi'nden Emniyet Müdür Yardımcısı Paul White yaptığı açıklamada, "Bunlar barışçıl olduğunda protesto hakkına her zaman saygı göstereceğiz, ancak bu geceki sahneler tamamen kabul edilemezdi ve orada bulunanları, memurlarımızı ve daha geniş topluluğu tehlikeye attı. Şükürler olsun ki şu ana kadar ciddi bir yaralanma bildirilmedi ancak polis ve polis araçlarının halkı koruma görevi sırasında zarar görmesi utanç vericidir” dedi.

“OLAYLA İLGİLİ HER TÜRLÜ KANITI İNCELEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Emniyet Müdür Yardımcısı Paul White, olayla alakalı her kanıtın inceleneceğini ve mahkeme tarafından buna göre bir yargılama başlatılacağını belirtti. Olayla alakalı araştırmalar sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri