“Tek Bacak” Olarak Bilinen Dünyaca Ünlü Uyuşturucu Baronu Yakalandı!

Suç patronu tuzağa düşürüldü! Beş yılını firarda geçiren “tek bacak” olarak bilinen İngiliz suç patronu, uyuşturucu kaçakçılığından Tayland'da tutuklandı. İşte detaylar...

“ En çok arananlar” listesindeki tek bacaklı suç patronu Tayland'da tutuklandı.

Ülkeler arası 8 milyon sterlinlik uyuşturucu kaçakçılığı operasyonunda uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giyen 55 yaşındaki Richard Wakeling, Cuma günü Bangkok'ta yakalandı! Ünlü baron İngiltere’ye iade edilecek. Ocak 2018'de bir duruşmanın arifesinde kaçtıktan sonra Ulusal Suç Teşkilatı'nın 'en çok arananlar' listesine alınmıştı.

Ünlü baronun yakalanmasıyla beraber, firari hayatında yaptıkları “bu kadarına da pes” dedirtti. Uyuşturucu ticaretinden hüküm giyen baron, 5 yıllık firarilik hayatında uyuşturucu satmaya devam etmiş! Mahkemeden sonra izini kaybettiren baron, nihayet Tayland’da yakalanabildi.

FİRARİYKEN DE UYUŞTURUCU İTHAL ETMİŞ!

Sağ alt bacağı protez olan Wakeling, firari olduğu dönemde de 8 milyon sterlin değerinde sıvı amfetamin ithal etmeye çalışmaktan suçlu bulundu ve 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Polis teşkilatının açıklamaların göre, firari eskiden Essex'teki Brentwood bölgesinde sahil kasabası Hua Hin'de yaşıyordu.

Tayland Kraliyet Polisi memurları, ünlü firariyi arabasını onarımdan almaya gittiği sırada bir garajda yakaladı.

3 ÜLKEDEN SAHTE PASAPORT ÇIKARTMIŞ

İrlanda, Kanada ve İspanya ile de bağlantıları olan Wakeling'in sahte pasaportla bulunduğu iddia edildi. Teşkilatın Tayland bölge müdürü David Coyle şunları söyledi: "Ekibimiz, Wakeling'in izini sürmek ve hapis cezasını çekmek üzere Birleşik Krallık'a dönmesini sağlamak için durmaksızın çalıştı.

Firarinin yakalanmasının ardından İngiltere’den açıklama geldi. Yapılan resmi açıklamada "Başsavcılık ofisi savcılarına, Tayland Kraliyet Polisine ve Merkezi Soruşturma Bürosu Komiserine, Wakeling'i tespit etmemize ve tutuklamamıza yardımcı olan kapsamlı çalışmaları için teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.

2019’DA “DÜNYANIN EN ÇOK ARANANLAR” LİSTESİNE GİRDİ

2018 yılında yakalanmasının ardından, cezaevinden kaçmayı başaran ünlü firari, dünyanın en çok aranan adamlarından biri olmuştu. Firarı baronun, kaçtığı dönem boyunca uyuşturucu tacirliği yapmaya devam ettiği ortaya çıktı. Tayland tarafından yakalanan adam, birkaç gün içinde İngiltere’ye iade edilecek

AUDİ MARKA ARABASIYLA KAYIPLARA KARIŞMIŞTI

Firari uyuşturucu baronu, milyon dolarlık servetiyle beraber cezaevinden kaçtıktan sonra, Audi marka aracıyla kayıplara karışmıştı. Ünlü firariden, 2019 yılından beri hiçbir haber alınamıyordu. Taylandlı polis ekipleri baronun ülkesinde olduğunu tespit ettikten sonra geniş çaplı arama çalışması başlattı ve kaçağı yakaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri