DASK İhbarları İşleme Almaya Başladı! DASK Azami Teminat Tutarını 640 Bin TL’ye Çıkarttı!

Meydana gelen depremden zorunlu deprem sigortasına sahip olan vatandaşlar, bu sigortadan nasıl yararlanabileceğini araştırmaya başladı. Depremin etkilediği on ilimizde yıkılan binalara dair hasar tespit çalışmaları da başlatıldı. İşte detaylar...

Meydana gelen Kahramanmaraş depremi on ilde büyük yıkıma neden oldu. Şu zamanda kadar deprem bölgelerinde 62 bin 869 bina ve 363 bin 656 bağımsız bölüm uzmanlarca incelendi. Buna göre, 12 bin 141 binada 66 bin 58 bağımsız bölüm yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı olarak tespit edildi. Yetkililer tarafından yapılan tespitlerin on günde tamamlanacağı belirtiliyor. Depremden etkilenen bölgelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri çalışmalarını yaparken, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) da hasar ihbarlarını işleme almaya başladığını açıkladı. Şu ana kadar 30 bini aşkın ihbar alındığı ve hasar ödemelerinin de başladığı duyuruldu.

YAPILARA GİRİLMEMESİ İÇİN UYARILAR DEVAM EDİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşların depremden etkilenen hasarlı yapıları ile ilgili durumları öğrenebilmeleri adına bir platform hazırladığını açıkladı. Hazırlana bu platforma göre vatandaşlar, adres ve T.C kimlik numaralarını girerek, e-Devlet üzerinden ya da ‘hasartespit.csb.gov.tr’ adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilecekler. Tespitler yapılmadan kesinlikle binalara girilmemesi uyarısı yapılırken, tespitler tamamlandıktan sonra hasarsız ve az hasarlı durumdaki evlere girilebileceği ancak; orta hasar, ağır ve acil yıkılacak evlere ise, kesinlikle girilemeyeceği belirtildi.

SİGORTA FİRMALARI İLE DASK’TAN FAYDALANILABİLİR

Kahramanmaraş depreminin ardından binlerce bina yıkıldı. Hayatını kurtaran vatandaşlarımızın birçoğu evsiz kaldı. Evi hasar gören ya da yıkılan vatandaşlarımızın arasında zorunlu deprem sigortasına sahip olanlar, bu sigortadan nasıl yararlanacaklarını araştırıyor. Zorunlu Deprem Sigortası’na sahip kişiler, sigortasının yaptırıldığı firmaya başvuru yaparak DASK’tan faydalanılabilir. Şu anda ihbar dahi gelmeden sigortalılara destek olunuyor. DASK, 2023 yılında depremde hasar gören evler için ödenecek azami teminat tutarını 320 bin TL’den 640 bin TL’ye çıkardı. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında yedi risk grubu ve iki farklı yapı tarzına göre belirlenmiş on dört tarife fiyatı bulunmaktadır. DASK sahibi vatandaşlar, poliçenin yaptırılmış olduğu sigorta firması ile iletişime geçerek gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri