Şanlıurfa’nın Simgesi Herkesi Şaşırttı! Gölün Renginin Nedeni Anlaşılamadı!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından tüm ülkemiz ile birlikte dünya da derin bir şekilde etkilendi. Depremin ardından meydana gelen görüntü, herkesi şaşırttı. Göl, daha önce hiç bu renk olmamıştı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat günü dokuz saat ara ile meydana geldi. Yaşanan deprem, Kahramanmaraş dahil on ilimizde birden büyük bir yıkıma neden oldu. Depremin altıncı gününde, arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Enkaz altından sağ çıkartılan vatandaşlarımız, diğer tüm iller için de umut olmaya devam ediyor. Yaşanan depremin ardından bazı değişimlerin meydana gelmesi, vatandaşlar tarafından anlaşılamıyor.

BALIKLIGÖL ÇAMUR OLDU

Yaşanan depremin ardından Şanlıurfa’da depremden ciddi şekilde hasar aldı. Kentte birçok bina yıkılırken, enkaz altında kalan vatandaşlarımızdan hayatını kaybedenler oldu. Depremin ardından Şanlıurfa’nın ve ülkemizin simgelerinden olan Balıklı Göl’de ilginç bir manzara meydana geldi. Balıklı Göl’e giden vatandaşlar, gölün çamur rengine döndüğünü gördü. Daha önce Balıklı Göl’de böyle bir rengi hiç görmediğini söyleyen vatandaşlar, gölde kaybolan balıkların beslenebilmesi için göle yem attı.

CAMİLER HASAR ALDI

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olan büyük depremlerde, Şanlıurfa’nın içerisinde olduğu on ilimizde büyük hasarlar meydana geldi. Açıklanan verilere göre, Kahramanmaraş depreminden etkilenen Şanlıurfa’da yüz yetmiş vatandaşımız hayatını kaybederken, iki bine yakın vatandaşımız ise yaralandı. Şanlıurfa’nın simgesi olan Balıklı Göl’e giden vatandaşlar, gölün çamura bulanması karşısında hayret etti. Daha önce Balıklı Göl’ün bu hale geldiğini görmeyen vatandaşlar, depremden sonra oluşan bu rengin deprem ile ilgili olup olmadığını merak ediyor. Balıklı Göl platosu içerisinde yer alan Rızvaniye Cami ve Dergah Cami, depremde hasar alan yapılar arasında yer aldı. Vatandaşlar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeni ile hasar alan kentlerinde, yaralarını sarmaya devam ediyor. Yaşanan büyük depremlerin altıncı gününe girilmişken, depremden etkilenen on ilimizde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde, enkaz altından birçok vatandaşımız ise, sağ olarak çıkartılmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri