Elektrik faturası yüksek gelenler için uzmanlar, peş peşe önerilerde bulundu! İki yöntemi birden kullanın, faturanızı yüzde 50 azaltın!

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar için uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Elektrik faturasını düşürmek için iki hususa dikkat çeken uzmanlar, ikisinin de uygulanması halinde faturada ciddi bir fark olacağını bildirdi.

Artan enerji maliyetlerinin ardından zam üzerine zam gelen faturalar, vatandaşların cebini yormaya başladı. Tüm dünyayı saran enerji krizi devam ederken, pek çok ülkeden de tasarruf önlemi uyarıları geldi. Henüz Türkiye için hükümet bazlı bir tasarruf uyarısı bulunmazken, enerjiyi doğru kullanmanın her dönem önemli olduğunu bildiren uzmanlar, uyarılarını peş peşe yapmaya başladı.

Ağır gelen elektrik faturalarını düşürmek için sık sık uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle iki hususta elektrik tüketimi yapan kişileri uyardı. Doğru bilinen yanlışların faturayı şişirdiğini söyleyen uzmanlar, faturaları indirmek için gerçekleştirdiği uyarıları yineledi. Özellikle ev elektriği tüketiminde alınacak önlemlerin pek çok kazanç sağlayabileceğini söyleyen uzmanlar, yüzde 50’ye kadar faturaların düşürülebileceğini duyurdu.

LAMBALARI AÇIK BIRAKMAK ENERJİ İSRAFI

İşiniz olmadığı durumlarda çok küçükmüş gibi görünen lambaların yanması, yıllık bazlı hesaplandığında oldukça ciddi miktarlar ortaya çıkarıyor. Bu nedenle lüzumsuz olan her ışığı kapalı tutmak uzmanların önem verdiği konulardan birisi.

Sadece ışığın kapalı tutulmasını önermeyen uzmanlar, aynı zamanda açık olan ışıkların da tasarruflu ampuller ile kullanılmasından yana tavır sergiliyor. Tasarruflu ampullerin daha az enerji tükettiğini bildiren uzmanlar, evdeki tüm ampullerin tasarruflu ampuller ile değiştirilmesinden yana.

BUZDOLABININ SICAKLIĞI TASARRUFU ETKİLİYOR

Işıklar kadar uzmanların önem verdiği bir diğer konu ise, elektrikli araçlar. Bu noktada iki ayrı öneride bulunan uzmanlar, ilk olarak elektrikli araçların tasarruflu bir şekilde kullanılabilmesi için fişin takılı kalmamasını öneriyor. Yani kullanılmayan durumlarda elektrikli tüm cihazların fişten çıkarılması gerekiyor. Aksi takdirde cihazlar çok cüzi de olsa tüketime devam ediyor.

Uzmanların uyardığı bir diğer konu ise; buzdolabı gibi ısıtması ve soğutması için enerji harcayan cihazlar. Bu cihazların verimli çalışabilmesi için etrafından iyi bir şekilde yalıtılması gerekiyor. Sıcaklığı 3-5 derece arasında çalışması bir buzdolabı için önemliyken, buzdolabının üzerine ya da yanına ısı yayan bir cihaz konulmaması tavsiye ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri