İzmir’den Bu Kadarına Pes Dedirten Görüntüler! Yardım Kolisi İçin Eski Kıyafetler De Yollandı!

Meydana gelen şiddetli depremlerden sonra birçok yerden yardım kolileri düzenlenmeye başladı. Deprem bölgesine yollanmak üzere eşyaları birbirinden ayıran gönüllüler kimi ürünler karşısında adeta çıldırdı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve civar 10 ili de etkisi altına alan şiddetli depremler sonrasında yardım kolileri için birçok şehir düğmeye bastı. Kimi zaman yardım kuruluşları kimi zaman belediyeler yardım kolileri toplandı.

Toplanan yardım kolileri gönüllüler tarafından yerleştirilip, bölgeye sevkiyatı sağlanıyor. Ancak kimi eşyalar, ürünler gönüllüleri adeta çılgına çevirdi.

İZMİRDEN YARDIM ELİ

Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde meydana gelen ve oldukça büyük bir yıkıma neden olan depremden sonra tüm yurt yardım için elini uzattı. İzmir’de benzer bir manzara meydana geldi. Şehirdeki vatandaşlar yardım için seferberlik başlattı. Şehrin çok sayıda noktasında deprem bölgesine yardım için koliler toplanmaya başlandı.

İKİNCİ EL İÇİNDE KABUL BAŞLADI

Yaşanılan kış mevsimi nedeniyle, deprem bölgesi için atkıdan, monta, çoraptan içliliklere kadar pek çok ürüne ihtiyaç oldu. Gıda, soba, hijyen ürünleri ve daha birçok malzemeye ihtiyaç oldu. İlk gün için, yardımda bulunmak isteyenlere kullanılmamış birinci el eşya çağrısı yapılsa da depremin artan bilançosu sebebiyle kullanılmış ama temiz olan kışlık giysi ve ayakkabılar da artık kabul edilmeye başlandı. Her geçen gün deprem bölgesi için yardım ihtiyacı artıyordu.

Kültür Park Celal Atik Salonu önünden kurulmuş olan iki çadırda bulan görevliler, bu çadırlarda sadece ikinci el ürünlerin kabulünü yapıp kullanılacakları ayrıştırma işlemleri yapıyor. Yardım etmek isteyen vatandaşların göndermiş olduğu ürünler toplanarak tırlara yüklemesi yapılmakta.

ESKİMİŞ ÜRÜNLERDE YOLLANMIŞ

Ancak yardım için gönderilmiş olan kimi ürünler görevlilere pes dedirten cinstendi. Oldukça yoğun bir mesai ile ürünleri düzenleyen görevliler, kullanılmayacak olan ürünleri kolilere koymayıp çöpe atıyorlar. Fakat bu durumda muhteşem bir vakit kaybı yaşanırken, ruhsal durumları da bundan etkilenmektedir.

Gönderilmiş olan eşyalar içinde, aksesuar olarak örülmüş ve şuan kullanılmayacak durumda olan örgü ürünleri, abiye elbiseler, yazlık olan kıyafetler, yırtık olan eskimiş giysiler de bulunuyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri