TÜİK Geçtiğimiz Yılın Aralık Ayı İşsizlik Verilerini Açıkladı! Açıklanan Verilere Göre İşsizlikte Artış Yaşandı!

TÜİK Aralık ayı için işsizlik verilerini açıkladı! İşsizlikte son durum ne oldu? Açıklanan bilgilere göre bir önceki aya kıyasla 62 bin kişi işsiz kaldı! İşte güncel işsizlik verileri…

Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı için işsizlikle ilgili verileri paylaştı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına bakıldığında, 15 ve daha üstü yaştaki kimselerde işsizlik Aralık ayında bir önceki aya kıyasla 62 bin kişi artış göstererek 3 milyon 633 kişi olarak kayda geçti.

TÜİK, 2022 aralık ayı işgücü bilgilerini paylaştı. Hanehalkı Araştırması sonuçlarına bakıldığında, işsizlik oranı 0.1 puan artış göstererek %10.3 seviyesinde meydana geldi. İşsizlik oranı kadınlarda %14.4 erkekler de ise %8.2 olarak tahmin edilmektedir.

MEVSİMDEN ARINDIRILMIŞ OLAN İŞSİZLİK ORANI NE KADAR?

İstihdam edilenlerin sayısına bakacak olursak 2022 Aralık ayında bir önceki aya kıyasla 18 bin kişi artışla 31 milyon 573 bin kişi olurken, istihdam oranında ise herhangi bir değişim olmayarak %48.5 olarak kayda geçti. Bu oran erkeklerde %66.0 iken kadınlar içinde %31.3 olarak gerçekleşmiş oldu.

İşgücü 2022 senesi Aralık ayında bir önceki aya kıyasla 80 bin kişi artış göstererek 35 milyon 206 bin kişi olurken, işgücüne katılım oranı da 0.1 puan artışla %54.1 olarak kayda geçti. İşgücüne katılım oranında ise kadınlar %36.6 ile erkekler ise %71.9 ile pay sahibi oldular.

GENÇ NÜFUSTA MEVSİMDEN ARINDIRILMIŞ İŞSİZLİK ORANI

12-24 yaş arasını içine alan genç nüfusta işsizlik oranı da bir önceki aya bakılarak 1.0 puanlık artış göstererek %18.9 olarak açıklandı. Bu yaş grubunda ki işsizlik oranı ise erkeler için %15.4, kadınlar içinse %25.4 yönünde tahminler var.

KADINLARDA DAHA YÜKSEK

Mevsim ve takvim etkililerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışması zamanı ise 44.5 saat olarak belirlendi. İstihdam edilenlerden referans zamanında işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış bir şekilde haftalık çalışma zamanı 2022 senesinin Aralık ayında bir önceki aya bakılarak 0.2 saat artış göstererek 44.5 saat olarak kayda geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri