Kaygı ve Depresyon İçin Çözüm Yolları! Bu Yöntemlerle Kaygıdan Kurtulun!

Meydana gelen birçok felaket ve acı kayıplar, pek çok kişinin psikolojisinde olumsuz etkiler bırakıyor. Depresyon ve kaygı benzeri sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu ikili genellikle bir aradadır! İşte detaylar...

Yaşanılan büyük doğal afetler, salgınlar ve depremler ülkece yaşanan yas, birçok kişi de kaygı ve depresyona neden olur. Depresyon hissinde müthiş bir çaresizlik vardır.

Bütün doğal afetler gibi deprem de pek çok psikiyatrik bozukluk ile alakalı olabilmektedir. Bunların dışında akut stres bozukluğu ve travma sonrası stres bozukluğu meydana gelmektedir. Bununla beraber panik atak, diğer kaygı bozuklukları ile depresyon ve sorunlu yas tepkileri de meydana gelmektedir.

Kişiyi, ani bir şekilde etkisi altına alan ölme korkusu, kişide çaresizlik ve panik duyusunu meydana getirebilir.

DEPREM ÇANTASI HAZIRLAMAK KAYGIYI AZALTIR

  • Deprem çantası yapmak, kaygınızı azaltacaktır. Deprem çantanızı göz önüne koyup her ana depremi kendinize hatırlatmayın.
  • Rahatlatıcı bir müzik, nefes egzersizleri, gevşeme hareketleri anksiyete ve depresyonu hafifletmek için yararlı olacaktır.
  • Kaygınızı ve depresyon halinizi gerçekten aşmak için odaklayın. İnanırsanız, bu fobiyi yenmeniz kolay olur.
  • Korkunuzu bastırmaktan kaçının, anlaşılmayacağınız korkusuyla yaşadıklarınızı içinize atmayın. Paylaşın ve çözüm için yollar bulmak adına manevi yardım alın.
  • Tedaviye dair yolları araştırın ve uzmandan destek alın.

EĞİTİME KATILIN

  • Kaygılarınızı, depremler ilgili bir eğitime katılarak, bu konuda bilinçli bir şekilde bilgi alın bu sizi korkunuza karşı daha güçlü bir konuma getirecektir.
  • Küçük hedeflerle başlayın ve küçük adımlarla yol koyulun.
  • Bir gün boyunca depresyon ve anksiyete belirtileri ile uğraşmak sizi çok yorar, bunun haricinde bir şeyler başarmak ise kişiye imkansız bir şeymiş görüntüsü verir.
  • Doğru bir yönde küçük adımlarla ilerlemek sizi başarıya götürecektir.
  • Gününüzü planlayın, kendinize bakım yapın, aile içinde küçük sorumluklarını üstlenmek ve yerine getirmek size iyi gelecektir.

DESTEK ALMAK YARDIMCI OLACAKTIR

Bilişsel-davranışçı psikoterapilerle olası bir depremle alakalı olarak gerçekçi inanışları ve düşüncelerinizi kontrol etme ve bunların yerine daha gerçekçi bir şekilde düşünmeye başlayabilme sürecine girebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri