Polonya, Yunanistan Ve Özbekistan’da Yardım Elini Uzattı! Bölge İçin Destekleri Sürüyor

Güneydoğu’da yaşanan depremde yurt dışından destekler sürüyor. Pek çok ülke arama kurtarma ekibi için desteklerini yolluyor. Şimdi de Polonya, Yunanistan ve Özbekistan’dan yeni ekipler yola çıktı! İşte detaylar...

Gaziantep’te meydana gelen doğal afet sonrasında yurt dışından destekler gelmeye devam ediyor. Birçok ülke arama ve kurtarma için destek oluyor.

Polonya Savunma Bakanlığı, Polonya sağlık ekibinin bugün itibariyle sahra hastanesiyle beraber Türkiye’ye ulaştığını açıkladı. Aynı zamanda Yunanistan İklim ve Sivil Koruma Bakanı Christos Stylianides dün akşam itibariyle, daha önceden gönderilmiş olan ekibe i-ek olarak aralarında doktorlarında olduğu ikinci bir ekibin yola çıktığını açıkladı.

Özbekistan da yardım elini uzatanlar arasında oldu. İlave olarak insani yardım ve kurtarma ekibi yollayarak, Gaziantep’te mobil bir hastane kuracaklarını ifade etti.

POLONYA’DAN TIBBİ EKİPMAN YARDIMI

Polonya’dan gelen açıklamaya göre, Savunma Bakanlığı’nın ek olarak gelecek ekiplerle ilgili olan bugün ki açıklamasında şunları ifade etti; Polonya’dan askeri sağlık sorumluları Türkiye’de, bugün ilerleyen vakitlerde çalışmalarına başlayarak depremden etkilenenler için yardım edilecek. Sahra hastanesinin kurulumu için gerekli olan tıbbi ekipman da askeri uçaklarla Türkiye’ye yollanmış durumda.

YUNANİSTAN DA ACIYA SESSİZ KALMADI

Yunanistan’da yaşanana acıya sessiz kalmadı. Yunanistan İklim ve Sivil Koruma Bakanı, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada aralarında sağlık çalışanları, çöken binalar için uzman insanların bir arada olduğu bir ekibin Türkiye’ye yollandığını söyledi. Bakan, Yunanistan’ın Türkiye’nin depremzedelerinin yanına olduğunu da söyledi.

ÖZBEKİSTAN’DAN SAHRA HASTANESİ

Ülkedeki acıya sessiz kalmayan başka bir devlet ise Özbekistan oldu. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev verdiği talimatla Özbekistan’ın ilave olarak yardım ve ekiplerin Gaziantep’e vardığını ve 50 sağlık çalışanının yer alacağı 9 üniteli bir sahra hastanesi için kolları sıvadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, depremzedelere yardım etmek için, Savunma Bakanlığı’nın tıbbi müfrezesinden 50 çalışanın hizmette bulunacağı bir hektarlık bir yere, dokuz ayı birimden meydana gelen bir sahra hastane kompleksi yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Yurt dışından bir çok ülkeden destekler gelmeyi devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri