“Jet” Panik! Felaketin Eşiğinden Son Anda Dönüldü!

Qatar Airways’e ait olan Boeing 787 Dreamliner’ın, felaketin eşiğinden döndüğü anlar paylaşıldı! Jetin 24 saniyede 1.000 fit daldıktan sonra denize düşme anları herkesi dehşete düşürdü! İşte detaylar...

Raporlara göre, bir yolcu jeti, pilot hatası kaynaklanan okyanus kazasından son anda kurtuldu. Qatar Airways’e ait olan uçak hakkında soruşturma başlatıldı.

Qatar Airways, geçen ay yaşanan korkunç olayla ilgili soruşturma başlattı

Qatar Airways 787 Boeing Dreamliner'ın Basra Körfezi sularına çarptıktan birkaç saniye sonra tekrar irtifa kazandığını ve felaketin son anda önlendiğini açıkladı. Uçuş, Danimarka'ya gitmek üzere 10 Ocak günü saat 02:00'de Hamad Uluslararası Havalimanı'ndan kalktı.

Ancak son raporlar, uçağın kontrolünde olan birinci subayın, bariz bir sebep olmadan 24 saniye içinde 1000 fit irtifa kaybettiğini ortaya çıkardı. Yardımcı pilotun, otomatik "uçuş direktörünün" talimatı olmadan manuel olarak uçtuğu bildirildi. Kaptan hızla kontrolü ele aldı ve uçağı 800 fit yukarı çekerek felaketten kurtuldu.

İlk pilot, "durumsal farkındalığını kaybetmekten" muzdaripti ve bu da "kanat hızı sınırını aşan" hızlı bir alçalmayla sonuçlandı.

Korkunç olayın ardından uçak, Kopenhag yolculuğuna devam etti.

Qatar Airways, MailOnline'a olayın derhal yetkililere bildirildiğini ve popüler havayolundan bir açıklama yayınladığını söyledi. Qatar Airways’in açıklamaları şöyleydi:

"Qatar Airways, 10 Ocak 2023'te Doha'dan Kopenhag'a giden QR161 sefer sayılı uçuşla ilgili bir olaydan haberdar. Bu durum derhal yetkililere bildirildi ve bir iç soruşturma yürütülüyor. Havayolu, en sıkı güvenlik, eğitim ve raporlama standartlarını takip ediyor ve endüstri normlarına uygun olarak her türlü bulguyu ele almak için çalışıyor."

Olay, internette hem pilotlar hem de yolcular arasında öfke ve korkuya yol açtı.

Aviation Herald adlı çevrimiçi forum, olayla ilgili yorumlarla dolup taştı ve pek çok kişi, geminin burun dalışına izin veren ilk pilot hakkında öfkelendi.  Bir kullanıcı şöyle dedi: "Bunun olmasına gerçekten izin verildiğine inanamıyorum. Bu, tam bir acemilik ve sorumsuzluktu. Affedilemez."

Bir havacı ise şöyle dedi: "Benim naçizane görüşüme göre, bu, özel veya ticari, IFR dereceli bir pilotun başına gelmemeli."

Dünyanın en güvenli uçaklarından biri

2021'de yayınlanan bir rapor, Boeing Dreamliner'ların kazalar açısından dünyanın en güvenli uçakları arasında olduğunu ortaya koydu. Modelin kullanıldığı on yılı aşkın uçuşlar sırasında herhangi bir ölüm veya büyük hasara yol açan olay olmamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri