Bakan Murat Kurum, Gaziantepli depremzedeler için açıklamayı az önce yaptı! Çadırlar kuruldu; kurulacak yeni çadırlar için hazırlık başladı! İşte o açıklama

Kahramanmaraş depreminin ardından Gaziantep’te görevlendirilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Kurum, kurulan çadırlara ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

6 Şubat Pazartesi günü tüm Türkiye’yi yasa boğan 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki Kahramanmaraş depreminden tam 10 il etkilendi. Gaziantep’in de içerisinde yer aldığı deprem bölgelerinin her birinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en az bir bakan görevlendirildi. Gaziantep’te görevli olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgeye ilişkin an ve an bilgilendirme yaparken; az önce bir bilgilendirme daha gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde aynı gün içerisinde meydana gelen iki ayrı depremin ardından afetzedeler için zorlu yaşam başladı. Bir yandan devam eden arama kurtarma çalışmalarında 85. saat geride kalmışken; bir yandan evsiz kalan vatandaşların barınmasına ve beslenmesine ilişkin çalışmalar sürdürür hale geldi. Gaziantep özelinde açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, afetzedelere seslendi.

BAKAN KURUM, SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilendirmede Gaziantep’te şu ana dek 8 bin 581 çadırın kurulduğunu ve 7 bin 500 çadırın daha kurulacağını bildiren Bakan Kurum, çadırların yerlerine ilişkin de bilgi verdi. Gaziantep merkezdeki çadır kentin yanı sıra Nurdağı ve Nizip’te de çadırların kurulduğunu bildiren Bakan Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gaziantep merkezde Hasan Celal Güzel Millet Bahçemizde, Nurdağı ve Nizip ilçelerimizde 8.581 çadır kurduk, 7.500 çadır da kuruluyor. Vatandaşlarımızın barınma sorunlarını ivedilikle çözüme kavuşturuyoruz.”

DEPREMDE SON DURUM BELLİ OLDU

Öte yandan depremin son durumuna ilişkin açıklama bugün de dün olduğu gibi deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden vefat eden kişilerin sayısını açıkladı.

Son açıklamayı saat 16.50 civarında gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili etkisi altına alan büyük iki depremde yaşanan toplam can kaybının 16 bin 170’e ulaştığını bildirdi. Yaralı sayısına ilişkin de bilgi veren Erdoğan, 64 bin 194 kişinin yaralı olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri