Avrupalı Türkler Vatanlarını Unutmadılar! Bölge İçin 70 Tonluk Yardımı Yolladılar!

Kahramanmaraş depremi sonrasında bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor. Tüm dünya desteklerini sürdürüyor. Avrupalı Türkler ’den de bölge halkına destek geldi! Acil yardım malzemesi yolladılar! İşte detaylar...

Türkiye’de yaşanılan depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Tüm dünya da ülkemiz için yardım desteklerini sürdürüyor. Yurt içi ve yurt dışından yardımlar bir bir geliyor.

Yurt içinden gelen yardımların yanı sıra yurt dışından da yardımlar gelmeye devam ediyor. Almanya’dan da yardımlar gelmeye başladı. Almanya’da yaşayan Türkler de bölge halkına desteklerini sürdürüyor.

BATTANİYE VE JENERATÖR DESTEĞİ

Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan Türkler, deprem bölgesi için yardım elini uzattılar. Bölge halkı için yardım tırı yol çıktı. THY’nin kargo uçağıyla içinde 2 bin 500 jeneratör yüzlerce de battaniye ve çok sayıda da acil ihtiyaç malzemesinin bulunduğu 70 tonu aşkın insani yardım malzemesi ülkemiz için yola çıktı.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIM TOPLANDI

Frankfurt havaalanından deprem malzemelerini kargo uçağına yüklenme operasyonu sırasında Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erden Tunçer de Turkish Kargo Orta Avrupa Bölgesel Direktörü Ahmet Yıldırım ve Türk Hava Yolları Frankfurt Müdürü Serkan Binyar’dan konuya dair bilgi aldı.

Türkiyenin yaşadığı oldukça şiddetli deprem faciası çerçevesinde yurt dışındaki vatandaşlarımızın çok yoğun bir çaba içinde olduklarını ve Türkiye’nin yurt dışındaki temsilcileri olarak vatandaşlarımızın gayretlerine güçlü bir biçimde destek verdiklerini ifade eden Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Turkish Kargo ve Türk Hava Yollarıyla işbirliği içerisinde Hessen ve çevresindeki vatandaşlarımızın, iş insanlarımızın da katkılarıyla meydana gelen kargoların Türkiye’ye sevkiyatının şuan da yapıldığını söyledi.

TOPLAM 70 TONLUK YARDIM

70 tonu geçen ve içinde özellikle AFAD’ımız tarafından aciliyet art ettiği açıklanan jeneratör ve battaniye gibi pek çok elzem ürünlerin olduğu 70 tonluk kargo birazdan yola çıkacağını aktarıldı. Emeği geçenlere de yürekten teşekkür edildi. Türklerin memleketinin yanından olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Erdem Tunçer, hepsine teker teker teşekkür etti.

Bu elim olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılar içinde acil şifalar dilediğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri