Çip Sorununa Yeni Çözüm! Japonya ve Hollanda ABD İle Anlaşacak!

Yaşanan çip sorunu için Japonya Hollanda’dan bir adım geldi. İki ülkenin ABD ile anlaşması halinde çip sorunu için bir çözüm üretebileceği düşünülen uygulamanın hayata geçmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Yaşanan çip sorunun ele alan Japonya ve Hollanda, ABD ile anlaşılması halinde yeni bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor. Üç ülkenin çip konusu ile ilgili resmileştirilmemiş bir anlaşmaya vardığı bildirildi. Gelen bilgilere göre, Japonya ve Hollanda’nın ABD ile anlaşmaya vardığı iddia ediliyor. Ancak, varılan anlaşmanın henüz bir resmiyet kazanmadığı da duyuruldu.

ANLAŞMAYA VARILDI

Associated Press ajansının anlaşmaya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Japonya, ABD ve Hollanda henüz resmiyete kavuşmayan bir anlaşmaya vardı. Mevcut anlaşma kapsamında Hollanda ve Japonya, ileri düzey çip imalat makinelerinin Çin’e yapılan ihracatının sınırlandırılması konusunda ABD ile anlaşma sağladı. Associated Press’in haberine göre, tarafların anlaşmayı açıklayacağı tarihin belirsiz olduğu duyuruldu. Aynı zamanda, Hollanda, Japonya ve ABD arasındaki resmiyet kazanmayan anlaşmaya ilişkin Beyaz Saray tarafından da herhangi bir yorumun gelmediği bildirildi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA YAPILMADI

Japon basın kuruluşu Nikkei Asia’nın piyasa kaynaklarına dayandırdığı haberinde, mevcut anlaşmaya yönelik Beyaz Saray, Hollanda Dışişleri Bakanlığı ve Japonya Sanayi Bakanlığı Sözcülüğü ‘nün, henüz herhangi bir yorum yapmadığı aktardı. Beyaz Saray cephesinde daha önce, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan liderliğinde Washington'da düzenlenen ve gelişen teknolojilerin güvenliğinin ele alındığı toplantıya Hollanda ve Japonya'dan yetkililerin katıldığı da açıklamıştı. ABD Başkanı Joe Biden, bu ay içinde Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi Beyaz Saray'da ağırlamıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ışığında, Hollanda, Japonya ve ABD’nin, ileri düzey çip imalatlarında kullanılan makinelerin Çin’e olan ihracatlarının sınırlandırılması konusunda sınırlamaları içeren görüşmelerin yapıldığı kanaatine varılmasını güçlendiriyor. Söz konusu anlaşmanın Japonya, Hollanda ve ABD arasında resmiyet kazanması halinde, ileri düzey çip imalatında kullanılan makinelerin Çin’e ihracatına sınırlandırılma getirilecek. İlgili anlaşmanın resmiyet kazanmasa da onaylandığı duyurulurken, tarafların yetkililerinden gelen herhangi bir kesin açıklama olmadığının da altı çiziliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri