Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi: Aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklar koruyucu ailelere verilebilecek! İşte başvuru ekranı

Deprem bölgesinden çıkarılan çocuklarının ailelerinin bulunmaması halinde çocukların korunma ve bakım ihtiyacını üstlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan koruyucu aile olmak isteyenler için açıklama geldi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken; enkazın altından çıkarılan çocuk ve bebekler de arama ve kurtarma ekiplerine umut olmaya başladı. İçerisinde Gaziantep’in de bulunduğu 10 farklı şehri adeta yerle bir eden deprem sonrasında enkazdan çıkarılan bazı bebeklerin ise aileleri bulunamadı.

Aile ve yakınlarına ulaşılamayan bebek ve çocukların korunmasına ilişkin devreye giren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Çocukların bakımını ve tedavisini üstlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enkaz altından kurtarılan ve ailelerine ulaşamayan çocuklar için koruyucu aile sistemini devreye soktu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aile olmak isteyenler için bir açıklama gerçekleştirdi.

KORUYUCU AİLE OLUNABİLECEK

Kahramanmaraş depreminin ardından devam eden arama ve kurtarma çalışmaları esnasında bulunan ve kimliklerine ilişkin henüz bilgi olmayan ya da sınırlı bilgi olan bebekler, bakanlığın yetkililerince ‘Enkaz bebek’ olarak isimlendirildi. Enkaz bebekler, bölgede yapılan ilk müdahalenin ardından gerekli ve kapsamlı bir sağlık hizmeti alabilmesi için büyükşehirlere sevk edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da ziyarette bulunduğu enkaz bebekler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

Yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından korunma ve bakım ihtiyacı oluşan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin izleyeceği sürece ilişkin bir açıklama gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gerçekleştirdiği açıklamada taleplerin alınacağını ve gerekli olan tüm işlemlerin titizlikle sürdürüleceğini bildirdi. Bakanlık, talep için adres de verdi.  

E-DEVLET’TEN BAŞVURULABİLECEK

Koruyucu aile olmak isteyenler için başvuru mekanizmasına ilişkin bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, e-Devlet Kapısı’na işaret etti. Sistem üzerinden başvuru yapılabileceğini bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri