Japon Deprem Uzmanından Açıklama: “Türkiye'de Yaşanan Deprem, Dünyanın En Büyük Depremlerinden Biri!”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem faciası, Türkiye’nin yüreğine resmen ateş düşürdü. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki arka arkaya yaşanan depremler, toplamda 10 ilde can ve mal kayıplarının yaşanmasına sebep oldu. Depremin ardından 78’inci saat geride bırakılırken halen birçok bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ettiği ve sağ olan vatandaşlara ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi. İşte detaylar...

Deprem felaketinin ardından 12 bini aşkın vatandaş hayatını kaybederken on binlerce vatandaş da yaralı olarak kurtuldu. Uluslararası yardım kodunun açıklanmasının ardından ilgili bölgelere Yunanistan, Makedonya, Polonya, İsviçre ve birçok farklı ülkeden yardım ekipleri giderken Japonya’dan da arama kurtarma ekibi yönlendirildi.

Deprem konusunda olukça tecrübeli oldukları bilinen Japon ekiplerinin çalışmaları ilgili bölgelerde halen devam ederken dünyanın konuştuğu Kahramanmaraş depremine ilişkin Japon uzmandan da bir açıklama geldi. Adıyaman, Hatay, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Osmaniye illerini etkileyen büyük depremlere ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Shinji Toda, depremin şiddetine ve etkisine ilişkin önemli bilgiler verdi.

JAPON BASININA KONUŞTU!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem faciasının ardından dünyanın gözü kulağı Türkiye’ye yönelirken Japonya’dan da depreme ilişkin açıklama geldi. Asahi Shimbun isimli Japon gazetesine konuşan Tohoku Üniversitesi Uluslararası Afet Bilimi Araştırma Enstitüsü Profesörü Shinji Toda, Kahramanmaraş merkezli deprem faciası hakkında önemli bilgiler verdi.

“KARADA MEYDANA GELMİŞ EN BÜYÜK DEPREMLERDEN BİRİ!”

Ülkemizde yaşanmış olan deprem faciasına ilişkin açıklamalarda bulunan Shinji, sarsıntıların dünyada karada meydana gelmiş olan en büyük depremlerden biri olduğu ifade ederek bu depremin beklenmedik bir deprem olduğunu işaret etti.

“BÜYÜK HASARA NEDEN OLDU!”

Doğu Anadolu Fay Hattı’nın, Anadolu Levhası ile Arap Levhası arasındaki sınır bölgede kaldığını belirten Shinji, şu ifadeleri kullandı: “Depremin büyüklüğüne ek olarak, merkez üssünün yüzeye yakın olması da büyük hasara sebep olan faktörlerden birisi oldu.”

“ON KATINDAN FAZLA!”

Japon Uzman Shinji, Kahramanmaraş depreminin enerji miktarının, 1995 yılında meydana gelmiş olan Hanshin- Awaji ve 2016 yılında meydana gelmiş olan Kumamoto depreminin on katından daha fazla olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri