İngiltere’de Doğum Skandalı! O Hastanede 200’den Fazla Bebek Yaşıyor Olabilirdi!

İngiltere’de yapılan bir araştırma, bir hastanede yaşanan doğum skandallarını gözler önüne serdi. İnceleme, tam 200 bebeğin ölümünün engellenebileceğini iddia ediyor! İşte detaylar...

İngiltere'deki bir doğum hastanesinde 200'den fazla bebeğin önlenebilir ölümlere maruz kaldığı iddia ediliyor. Soruşturma, İngiltere'nin batısındaki Shrewsbury ve Telford NHS Trust'taki başarısızlıkları ortaya çıkardı.

200 bebek ölümü engellenebilirdi

Rapora göre, daha iyi bir bakımla 131 kadar ölü doğum, 70 yenidoğan ölümü ve dokuz anne ölümü önlenebilirdi. İnceleme, doğum hastanesinde bebeklerini kaybeden iki ailenin soruşturma için kampanya yürütmesinin ardından 2018'de başladı.

Eski kıdemli ebe Donna Ockenden, 2000 ile 2019 yılları arasında ölü doğum, yenidoğan ölümü ve anne ölümleri de dahil olmak üzere yaklaşık 1.600 olayla ilgili bir soruşturma yürüttü. 250 sayfalık rapor ayrıca, doğum sırasında oksijen eksikliğinden sonra kafataslarında çatlaklar, kemik kırıkları ve beyin sorunları olan yenidoğan vakalarını da inceledi.

Hastane yönetimi iddiaları kabul etmiyor!

Ockenden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hastane yönetiminin "araştırmada başarısız olduğumuz söylenemez, önlenebilir ölüm iddialarını kabul etmiyoruz" dediğini açıkladı.

Araştırmanın, birçok aile için trajedilere ve hayatlarını değiştiren olaylara neden olduğunu belirten Ockenden, çok sayıda hayatın daha farklı olabileceğine dikkat çekti.

Ölümlerden, anneler sorumlu tutulmuş

Ockenden'in 2020'deki ilk raporu, bir dizi başarısızlık ve yetersiz anne bakımının önlenebilir ölümlere ve anneler ile yeni doğan bebeklerin zarar görmesine yol açtığını ortaya koydu. Ölümler genellikle soruşturulmadı ve zaman zaman yas tutan anneler kayıplarından sorumlu tutuldu.

Ockenden, hastanenin sezaryen oranlarını düşük tutmaya odaklandığını, ancak bazı durumlarda daha erken sezaryen yapmayı seçmenin ölüm ve yaralanmayı önleyeceğini söyledi. Eski ebe Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ailelerin 2020 ve 2021'de hastanedeki bakımın güvenliğiyle ilgili endişeleriyle müfettişlerle iletişime geçmeye devam etmesinden "çok üzgün" olduğunu söyledi.

Ülke genelinde kalıcı iyileştirilmelerin yapılması gerekli

Ockenden, 2020 raporundan bu yana bazı ilerlemeler kaydedildiğini, ancak doğum birimlerinin düzgün bir şekilde istihdam edilmesi ve finanse edilmesinin sağlanması da dahil olmak üzere ülke genelinde "sistemik" iyileştirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri