Dünya Sağlık Örgütü Deprem Sonrasında 3. Seviye Acil Durum İlanı Verdi!

Dünya Sağlık Örgütü’nden 3. Seviye acil durumu ilanı! 3.seviye acil durum ilanı en yüksek acil durum olarak bilinmekte. Peki 3.seviye acil durum ilan edilince neler olur? İşte DSÖ’nün uyarı detayları…

DSÖ’nün 3.seviyede yapmış olduğu acil durumu, en yüksek derecedeki acil durum alarmı olarak bilinmektedir. Bu alarm seviyesi, DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi demek oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü, ülkemizde meydana gelen oldukça şiddetli deprem sonrasında 3.seviye acil durum ilanı yaptı. Peki bu tam olarak ne anlama gelmektedir?

3.SEVİYE ACİL DURUM NEYİ İFADE ETMEKTEDİR?

Ülkemizde meydana gelen deprem sonrasında Dünya Sağlık Örgütü alarm verdi. Dünya Sağlık Örgütü, 3.seviye acil durum ilanında bulundu. Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde meydana gelen iki büyük deprem sonrasında 3.Seviye Acil Durum ilanı yaptıklarını paylaştı. Yapılan bu açıklamadan sonra ise 3.seviye acil durumun ne olduğu merak edilmeye başlandı. Benzeri sorular için araştırmalar başladı.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, dün DSÖ’nün Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde meydana gelen iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan 3.Seviye Acil Durum ilan ettiklerini söyledi.

DSÖ’nün 3.seviye acil durum ilanı, en yüksek acil durum olarak değerlendirilmekte. Bu seviye DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamı taşımaktadır.

DSÖ GÖREVLERİ İÇİNDE NELER BULUNUR?

Dünya Sağlık Örgütü, (World Health Organization, WHO) Birleşmiş Milletler’e bağlı olan ve toplum sağlığıyla alakalı olarak uluslararası çalışmalarda bulunan bir örgüttür.

Sağlık alanında uluslararası özellik taşıyan çalışmalarda yönetici ve koordinatör makam sıfatıyla hareket etmektedir.

DSÖ DEPREM İÇİN ALARM VERDİ

Ülkemizde meydana gelen deprem sonrasında, birçok kurum ve kuruluştan yardım gelmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü de 3.seviye acil durum ilanında bulundu. Bu seviyede alarm vermek demek en yüksek seviyedeki alarma işaret etmektedir.

Bölge için yardımlar, duyurular hem yurt içi hem de yurt dışından gelemeye devam ediyor. Maddi ve manen destekler bölge halkı için sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri