Nakit Destekler E-Devlet Üzerinden Yapılabilecek! Yapılan Yardımlar Devlet Güvencesi Altında Olacak!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-devlet uygulaması aracılığı ile depremzedelere yardım yapmak isteyenler için güvenli bir platform oluşturdu. Vatandaşlar, nakit desteklerini de e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. İşte detaylar...

Yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından tüm ülke vatandaşları ve diğer ülkeler, deprem bölgesinde yer alan vatandaşlarımıza yardım etmeye devam ediyor. Yapılan yardımlar, herkesin imkanları doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Vatandaşların birçoğu, temel ihtiyaç ürünlerinden temin ederek deprem bölgelerine gönderirken, birçoğu ise nakdi destek sağlayarak, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan ekipman ve temel ihtiyaç malzemelerinin alınmasına yardım sunuyor. Online olarak bağış yapılabilmesi ise, bazı fırsatçılar için yeni bir dolandırıcılık kapısının açıklamasına neden oluyor. Fırsatçılar, yaşanan bu zor günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yapılan nakdi yardımların, deprem bölgelerine ulaşmasını engelliyor.

DEVLETTEN GÜVENLİ YARDIM

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin gerçekleştirdiği uygulama, e-devlet platformu aracılığı ile kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlara en yakın Kan Bağış Merkezini gösterebiliyor. Deprem bölgesindeki kan ihtiyacına destek olmak isteyen kişiler, e-devlet uygulaması üzerinden en yakın kan bağışı yapabilecekleri yerleri öğrenebilir ve Kan Bağış Merkezine ait adres, telefon ve çalışma saati gibi tüm bilgilere kolaylıkla erişebilir.

NAKDİ DESTEKLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPABİLİRSİNİZ

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin gerçekleştirdiği uygulama ile hayata geçirilen bir diğer proje ise, e-devlet uygulaması üzerinden AFAD ya da Türk Kızılay’ına ait Deprem Bağış Kampanyası seçenekleri ile nakdi destek sağlanması yönünde oldu. Vatandaşlar, e-devlet platformunu kullanarak hem AFAD’ a hem de Türk Kızılay’ına nakdi destek gerçekleştirebilecekler. Kredi kartı ile ödeme yapılacak olan bu uygulamada, gerçekleştirilen bağışlar, üç boyutlu güvenlik sistemi ile koruma altına alınmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hayata geçirilen bu uygulama ile deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması için maddi destek güvenli bir şekilde sağlanabilmektedir. Yapılan maddi destekler aynı zamanda, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan ekipmanların sağlanabilmesine de katkı sağlamaktadır. Hem maddi desteklerin güvenli bir şekilde yapılmasına hem de kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızın en yakın ve doğru adrese yönlendirilmesini sağlayan bu uygulama, herkes tarafından büyük bir ilgi görüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri