Kullanılamayan Karayolu İçin Dev Gemiler Devreye Alındı!

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz gün meydana gelen ve 10 şehri de etkisi altına alan şiddetli deprem sonrasında yaralar sarılmaya devam ediliyor. Karayollarının hasar görmesi nedeniyle devreye araba ihracatında kullanılan Ro-Ro gemileri alındı. İşte detaylar...

Meydana gelen şiddetli deprem pek çok alanda yıkım ve hasar meydana getirdi. Kahramanmaraş depremi sonrasında yaralar sarılmaya başlandı. Karayolunda meydana gelen hasarlar giderilmeye çalışılıyor.

Karayolunda depremin meydana getirdiği hasat ve hava muhalefeti sebebiyle birçok yolun kapanması, denizyolu alternatifini akıllara getirdi. Danimarkalı DFDS ve Ulusoy, olağan dönem içerisinde Türkiye ve İtalya arasında ihracat seferlerini yapmak için kullandıkları Ro-Ro gemilerini deprem bölgesine yardım taşımak için seferber ettiler.

GEMİ 300 TIR TAŞIMA KAPASİTELİ

Yapılan habere göre, Pergamon Seaways adındaki Ro-Ro gemisi Pendik’ten deprem bölgesin ulaşmak için harekete geçti. Yardım malzemesi taşıyacak olan gemi AFAD ve İstanbul Liman Başkanlığı’nın onayını da aldı. 300 TIR taşıma kapasiteli gemi yapılacak olan seferde, belediyelerin yanı sıra İTO Lojistik Komitesi, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nden (UTİKAD) gelen araçları ve yardım için gerekli olan malzemeleri taşıyor.

İKİNCİ BİR GEMİ İÇİN DE HAZIR OLDUKLARI AÇIKLANDI

Fakat gemi ile sadece TIR değil iş makineleri ve vinç de bölge için gönderimi yapılıyor. Geminin 1.5 günde Hatay’a ulaşması planlar arasında bulunuyor. Gelen istekler doğrultusunda ise ikinci bir geminin deprem bölgesine gönderilmeye hazır olduğu da açıklandı.

Öte yandan ise başka bir Türk şirketi gemilerini deprem yardım çalışmaları için seferber etmiş durumda. Şirket, Çeşme’deki Liman’dan Ulusoy 5 adındaki gemisi ile ücretsiz bir şekilde İskenderun’a taşıyacağını açıkladı. Bu gemi ise 120 TIR kapasitesi bulunmakta. Aynı şekilde gemiyle sadece TIR değil iş makinaları da taşınacak.

DEMİRYOLU İŞLETMECİLİĞİNDEN MESAJ

Bütün bunların yanı sıra Denizcilik Sektörü Afet Lojistik Üssü de kuruldu. Böylece yoğun ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanların bölgeye ulaşımı kolaylaşacak. Aynı zamanda Demiryolu Taşımacılığı, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na yazı göndererek tüm yardımlara hazır olduklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri