Ticaret Bakanlığı, deprem sonrası hemen harekete geçti: e-Seferberlik platformunu hayata geçirdi! Yardımlarınızı güvenle yapabilmeniz için kuruldu

Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için hemen harekete geçen kamu kurum ve kuruluşları arasında bulunan Ticaret Bakanlığı, az önce e-Seferberlik platformunun hayata geçirileceğini duyurdu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının seferber olduğu Kahramanmaraş depreminin Gaziantep de dahil olmak üzere etkilediği 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ederken, bakanlıklardan da kararlar arka arkaya gelmeye başladı. Şu an için 3 ay süre ile OHAL (olağanüstü hal) ilan edilen deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların deprem sonrası ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına önemli bir adım atan Ticaret Bakanlığı, ‘Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik)’ platformunu duyurdu.

Deprem bölgesinden gelecek haberlere kilitlenmiş olan Türkiye’de pek çok kentten deprem bölgelerine gönderilmek için de yardımlar yola çıktı. Ancak zorlu kış koşulları, ulaşımı daha zorlu bir hale getirdi. Bunun önüne geçmek için bir elektronik ticaret pazar yerini hayata geçiren Ticaret Bakanlığı, hayata geçirilen e-Seferberlik platformu aracılığıyla yardımların doğrudan deprem bölgesini ulaşmasını mümkün hale getirdi.

E-SEFERBERLİK KURULDU

Türkiye’de faaliyet gösteren elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecilerinin katılım sağlayabileceği e-Seferberlik platformu, Ticaret Bakanlığı’nca hayata geçirildi. Ticaret Bakanlığı, az önce gerçekleştirdiği açıklamada ise, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde gerçekleşen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketinden zarar gören vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla Bakanlığımız himayelerinde e-ticarette “Deprem Yardımlaşma Seferberliği” (e-Seferberlik) başlatılmıştır. Gönüllülük esasına göre yürütülecek e-Seferberliğe ülkemizde faaliyet gösteren elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılım sağlayacaktır.”

BÖLGENİN İHTİYACI ÖNCELİKLİ

Hayata geçirilen e-Seferberlik kapsamında bölgenin ihtiyacının öncelikli olarak satılacağını bildiren Ticaret Bakanlığı, söz konusu platformdan herhangi bir komisyon almayacağını bildirdi. Satış yapacak kişilerin de satışlarını indirimli bir şekilde gerçekleştireceğini duyuran Ticaret Bakanlığı, yardımların nasıl aktarılacağına ilişkin ise şu bilgilendirmeyi gerçekleştirdi:

“Münhasıran depremde öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satışının yapılacağı e-Seferberlik’te elektronik ticaret pazar yerleri satıcılardan herhangi bir komisyon bedeli almayacak, satıcılar da ürünlerini indirimli fiyatla satışa sunacaktır. Bu sayede, vatandaşlarımızın uygun fiyatla satın aldıkları ürünler ihtiyaç sahiplerine hızlı bir biçimde ulaştırılarak yaraların sarılmasına katkı sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın satın aldığı ürünler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD’ın belirleyeceği teslimat noktalarına Bakanlığımız koordinasyonunda ilgili platformlar ile kargo ve lojistik işletmecileri tarafından ulaştırılacaktır.“

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri