Bu Gıdalar Soğuk Havalar İçin Bire Bir! Üşümeyi Engelleyen Gıdalar Nelerdir?

Soğukların baş gösterdiği bu günlerde hangi yiyecekleri tüketmek önemlidir? Vücut ısısını korumak adına kimi yiyecekleri tüketmek oldukça faydalıdır. İşte o gıdalar…

Sağlıklı bir hayat için doğru beslenme oldukça önemlidir. Tükettiğimiz gıdalar sadece sağlığımızı değil, görünüşümüzü ve de vücut ısımızı da etkilemektedir. Eğer soğuk havalarda yeterli korunmazsak, hasta olma ihtimalimiz de artmaktadır. Vücut ısısını yükseltmek de hastalıklara karşı bizi korur. Vücut ısısını koruyacak olan gıdalar tüketmek bu anlamda bizler için oldukça faydalıdır.

TARÇIN

Eğer soğuk havalarda oldukça çok kolay etkileniyorsanız, tarçın tüketmek size oldukça iyi gelecektir. Tarçın bu anlamda öne çıkan bir baharattır. Soğuk havaya çıkmadan önce dilinizin üstüne koyacağınız bir çay kaşığı kadar toz tarçın, kan akımının vücut yüzeyine doğru hücum etmesine destek olur. Bu durumda vücut ısınız korunur.

Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında olan salep üstüne dökerek tüketmek oldukça faydalıdır. Arzu ederseniz, çaylarınızı da kabuk tarçınla demleyebilirsiniz, bu şekilde de tarçından faydalanmak ihtimaliniz vardır.

HAVLICA

Bu bitkinin adı çok bilinmemekle beraber, zencefil ailesinden bir bitkidir. Çin zencefili olarak da bilinmektedir. Ancak tadı pek fazla zencefile benzemez. Havlıcanın kökünün sap kısımları baharat olarak kullanılabilir. Vücut ısısını artıran bir bitki olarak karşımıza çıkar. Bu bitkinin kök kısmı, çay şeklinde de demlenerek kullanılabilir.

KARABİBER

Karabiber, bakteriyel enfeksiyonlar için iyi gelmektedir. İçinde bulundurduğu magnezyum, potasyum, A ve C vitaminleri, demir, diyet lifleri sayesinde karabiber antioksidan ve doğal bir antibiyotik özelliği kazanmaktadır.

Karabiberde bulunmakta olan piperin maddesi de sinir sistemini uyarmaktadır. Böylece vücudun ısı üretmesine yardım olur.

ACI BİBER

Kırmızı acı bibere acılığını veren kapsaisin maddesi termojenezi arttırır. Bu maddeyi içeren bir yemek yedikten sonra fazla enerji harcanır. Böylece vücut ısımız artar ve metabolik hızımızda yükselir.

ZERDEÇAL

Aynı şekilde termojenezi maddesi ile vücut ısısını arttırır. Zerdeçal için günlük olarak 1-3 gram alınması yeterli olacaktır.

Bunların haricinde zencefil de vücut ısısını arttırdığı bilinen gıdalar arasındadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri