Deprem Çantası İçinde Neler Olmalıdır? Uzmanlara Göre Deprem Çantasına Mutlaka Konulması Gerekenler Neler?

Deprem çantası, enkaz altında hayatınız kurtarmaya yardımcı olacak en büyük etkendir. Uzmanlar eğer doğru hazırlanırsa hayati önem taşıdığını söylüyor. İşte deprem çantasının içinde olması gerekenler! İşte detaylar...

Meydana gelen deprem sonrasında, vatandaşlar olası depremler için şimdiden tedbirleri almaya başladı. Deprem çantası ise deprem öncesi alınması gereken en önemli tedbirlerden biri. Eğer doğru hazırlanırsa hayatınız kurtarmada önemli bir rol oynar.

Deprem çantasına temek ihtiyaç malzemeleri koymak gerekli. Az ve etkili malzemeler ile deprem sırasında hayatınızın kurtulması daha mümkün. Peki deprem çantasının içine neler konulmalı?

Deprem çantasında battaniye, giysi, ayakkabı, ilaçlar, çakmak, ilk yardım araçları, para, yedek piller, el feneri, düdük, bolca ve yiyeceklerin konulması oldukça önemlidir.

Deprem çantasına koyulacak bu gıdaların uzun süre bayatlamaması ve dayanaklı olması oldukça önemlidir.

KURUYEMİŞ

Deprem çantanıza kuruyemiş koymayı ihmal etmeyin. Enerji kaynağı sağlayan kuruyemişler hem çantanız içinde çok bir yer kaplamayacaktır. Açlık hissinizi gidermek için de oldukça faydalıdır.

KONSERVE YİYECEK

Uzunca bir süre dayanacak olan birçok çeşitli konserve yiyecekler de çabuk bozulmadığından dolayı tercih edilmesi gereken gıdalar arasındadır. Enerji sağlayacak olan yer fıstığını da bu anlamda tercih etmek mantıklı olacaktır.

KURU MEYVELER

Yaş meyvelerin çürüme, bozulma ve ezilme riskine karşı kuru meyveler tercih edilmelidir. Kuru kayısı, kuru incir benzeri yiyecekler sizi zinde tutmaya yardım edecektir. Olası bir deprem durumunda oldukça işinize yarar.

BİSKÜVİ VE KRAKER

Deprem çantanızda çok bir yer kaplamayacak olan bisküvi ve krakerler deprem sonrasındaki açlığınızı gidermek için size yardımcı olacaktır.

MEYVE SUYU

Vücudunuz için gerekli olan enerji ve şeker ihtiyacınız için meyve suyu tercih etmek faydalı olacaktır. Aynı zamanda meyve suları susuzluğunuzu gidermek için mutlaka deprem çantanızda yer almalıdır.

SU

Deprem çantanız için en önemli içecek elbette sudu. Su, çantanızda mutlaka olmalıdır. Bol bol plastik şişede temiz su koymayı sakın ihmal etmeyin. Su en önemli yaşam kaynağıdır.

Deprem çantanız için bu maddeleri ihmal etmeyin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri