Deprem Bölgesine Kan Bağışı Çağrısı! Kızılay’ın Çağrısı Üzerine Vatandaşlar Kan Merkezine Koştu!

Meydana gelen deprem sonrasında Kızılay’dan kan bağışı çağrısı gelmişti. Kan bağışı çağrısına, İstanbullular yanıtsız kalmadı. Kan merkezlerine akın ederek bölge için kan bağışında bulundular! İşte detaylar...

İstanbullular kan bağışı için kan merkezlerine akın ettiler. Kızılay’dan gelen kan çağrısı üzerine yaraları sarmak için kan merkezin koştular. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, deprem bölgesi için kan çağrış yaptı.

Birçok kurum ve kuruluş el birliği içerisinde bölge için yardımlarını yapıyor. Şiddetli bir şekilde yaşanan deprem sonrasında bölgede en çok ihtiyaç duyulan şeyler arasında da kan önde geliyor. Yaralanan vatandaşlar için kaç bağışı talebi.

KIZILAY’DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Kahramanmaraş merkezli sabah  meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremden sonra yardım çağrıları gelmeye başladı. Bu yardım çağrılarından biri de Kızılay’dan geldi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, tüm ülkedeki vatandaşları bölge halkına yardım için kan bağışında bulunmaya davet etti.

Başkan Kerem Kınık, kana ihtiyaç olacağını, yaralıların artacağını söyledi. Ülke genelindeki batı ve kuzey bölgelerinden sevkiyat yapıldığını ama gün ışımasıyla beraber kan bağışının yapılabileceğini duyurdu. Kanver.org adlı siteden vatandaşları-n en yakın kan merkezine ulaşıp kan verebileceklerini söyledi. Kan vermek için 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı vatandaşı beklemekte olduklarını ifade etti.

YÜZLERCE KİŞİ KAN VERDİ

Kerem Kınık’ın bu açıklamasından sonra kan merkezleri dolup taştı. Fatih Çapa’da yer alan Kızılay Kan Merkezi’ne vatandaşların akın ettiği kaydedilen bilgiler arasında oldu. Yüzlerce kişi kan vermek için kan merkezinde uzun uzadıya kuyruklar oluşturdu.

HERKESİ KAN VERMEYE DAVET ETTİ

Deprem bölgesi için kan vermeye gelen vatandaşlardan biri de Abdullah Alpay oldu. Abdullah Alpay şu açıklamalarda bulundu; Öncelik olarak Allah’tan bütün depremzedeler için yardımcı olmasını dilemekteyim. Elimizden duadan başka bir şey gelmiyor. Maddi olarak yardımımızı da gerçekleştirdik. Başka ne tür bir yardım yapabileceğimiz düşündük ve kan vermeye geldi. Herkesi de Kızılay’a kan vermek için davet ediyorum. Elimizden bunlardan başkasını yapmak gelmiyor. Şu an da kan merkezleri dolu. Vatandaşlarımızda tek arzumuz bu, ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri