NASA’yı Şaşkına Çeviren Yeni Gezegen! Gezegenin Dünya İle Benzerliği Herkesi Şok Etti!

Bilim insanlarının yeni gezegenleri keşfetmek için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bilim insanları, yaptığı bu araştırmalar neticesinde NASA’ya, dünyaya çok benzeyen yeni bir gezegenin keşfedildiğini duyurdu. NASA, bulunan yeni gezegenin dünya ile olan benzerliği karşısında şaşkınlığa uğradıklarını ifade etti. İşte detaylar...

Dünya genelinde birçok afet ve salgın süreci yaşanmaya devam ederken, bilim insanları yeni gezegen keşifleri için yaptıkları araştırmalara devam ediyor. Bilim insanları tarafından yapılan bu araştırmalar neticesinde, yeni bir gezegenin keşfedildiği duyuruldu. Heyecan yaratan yeni gezegenin, dünya ile olan benzerliği ise, NASA’nın bile bu olaya şaşırmasına neden oldu.

YENİ GEZEGENİN ADI WOLF 1069B

Astronomy & Astrophysics dergisinde yayınlanan çalışmalara göre, keşfedilen yeni gezen dünyaya otuz bir ışık yılı uzaklıkta yer alıyor. Dünyaya benzerliği ile dikkat çeken bu yeni gezegenin adı ise, Wolf 1069b olarak açıklandı. Wolf 1069b gezegeninin, dünya ile arasından otuz bir ışık yılı olması, saniyede 300 bin kilometre hıza sahip ışık hızında olunsa dahi, bu galaksiye gitmenin otuz bir yıl süreceği anlamına geliyor. Araştırmacıların yaptığı açıklamaya göre, keşfedilen yeni gezegende yaşamın ortaya çıkabilmesi için uygun koşulların mevcut olduğu belirtildi.

GEZEGEN YILDIZI ETRAFINDAKİ DÖNÜŞÜNÜ 15,6 GÜNDE TAMAMLIYOR

Mevcut teknolojiler, güneş sistemi dışında yer alan gezegenlerin araştırılabilmesi için yetersiz durumda. Bu nedenle bilim insanları, güneş sistemi dışında yer alan gezegenlerin küçük kütlelere sahip olanlarının keşfinin oldukça zor olduğunu açıklıyor. Bilim insanları yaptığı açıklamalarda; teknolojideki gelişmeler ve uzay araştırmaların gelinen mevcut durum gerçekten etkileyici olduğunu, ancak güneş sistemi dışındaki gezegenleri bulmakta kullanılan teknolojilerin, küçük gezegenlerden çok büyük olanları bulmakta başarılı olduğunu belirtiyor. Wolf 1069b’nin dünyanın kütlesinin 1,36’sı kadar bir kütleye sahip olduğu açıklandı. Gezegenin yıldızı etrafındaki dönüşünün 15,6 gün içince tamamladığı ve gezegenin yıldızına, dünya ile güneş arasındaki mesafenin 5’te biri kadarlık bir mesafedeki yörüngede döndüğü belirtildi. Araştırmacılara göre, yeni keşfedilen gezegende yeni bir yaşamın oluşturulabilmesi için gerekli imkanlar mevcut durumda bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri