Otobüs Firmaları İnceleniyor! Bakanlık Şikayetleri Değerlendirmeye Aldı!

Dün meydana gelen depremde birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Can kayıpları ve yaralı vatandaşlarımızın sayıları ise, her geçen dakika artmaya devam ediyor. Bu durumda bazı otobüs firmalarının bilet tarifelerinde fahiş zamlar yaptığı şikayetleri gelmeye başladı. İşte detaylar...

Milli yas ilan edilmesine neden olan büyük depremin ardından, bölgeye gitmek isteyen ya da bölgeden çıkmak isteyen vatandaşlar tarafından bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarına zam yaptığına dair şikayetler gelmeye başladı. Otobüs firmalarının yaptığı iddia edilen bu zam haberleri ile ülkede büyük yankı oluşturdu. Binlerce insanımızın hayatını kaybettiği ve birçok vatandaşımızın da hala enkaz altında yardım beklediği şu zamanlarda, gönüllü vatandaşların bölgeye yardım için gitmesi maddi olarak engelleniyor.

GÖNÜLLÜLERE OTOBÜS BİLETİ ŞOKU

Kahramanmaraş merkezli depremden on il hasar gördü. On ilde hala arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Birçok gönüllü vatandaşımız ise, deprem bölgelerine giderek arama kurtarma ekiplerine dahil olmak, arama kurtarma işlemlerinin hızlandırılmasına yardımcı olmak istiyor. Dün yaşanan depremin ardından birçok kişi, bazı otobüs firmalarının bilet satışlarında artışların yapıldığını iddia etti. Yaşanan bu büyük afeti avantaja çevirmeye çalışan ve enkaz altındaki vatandaşlarımıza ulaşmak isteyen yardımı engelleyen otobüs firmaları ile ilgili şikayetlerin ardından bakanlık bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ilgili otobüs firmaları hakkında inceleme başlatıldığı ve durumun tespit edilmesi halinde gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı ifade edildi.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTIĞINI AÇIKLADI

Depremden etkilenen on il için mevcut otobüs seferlerinin ücretlerinin arttırıldığı gün gündeme geldi. Birçok vatandaş, bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını arttırdığını ve deprem bölgesine ulaşmak isteyenlerin maddi olarak zora sokulduğunu ifade etti. Yapılan şikayetler neticesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, ilgili otobüs firmaları hakkında incelemelerin başlatıldığını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşlar tarafından yapılan şikayetlerin incelenmeye alındığını, söz konusu otobüs firmalarının bilet fiyat artışlarını gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin araştırıldığını ve bu durumun tespit edilmesi halinde, ilgili otobüs firmalarına gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri