Uzmanlar Uyarıyor! Her Gün Beyin Egzersizi Yapın!

Uzman isimler, beyninde insan vücudu gibi günlük olarak egzersizlere ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Beynin için günlük olarak uygulanacak egzersizler, kişilerin demans ve Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskinin düşmesini sağlıyor. İşte detaylar...

İnsanların sağlıklı bir vücuda sahip olabilmesi için günlük olarak hareket etmesi, düzenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi gerekmektedir. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme ile kişiler hem genel vücut sağlıklarının korunmasını hem de beyin sağlığının korunmasını sağlayabilir. Ancak, sadece vücut egzersizleri ile beynin ihtiyaçları karşılanamaz. Beyninde vücut gibi her gün düzenli olarak egzersiz yapmaya ihtiyacı vardır. Beyinin her gün düzenli olarak egzersiz yapması, kişilerin demans ve Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskinin azalmasını sağlar.

BEYNİ GELİŞTİREN ALIŞKANLIKLAR EDİNİLMELİ

81 yaşındaki Nörolog Richard Restak; ‘’Bir sinirbilimci olarak, hafıza sorunları olan hastalara beyni geliştiren alışkanlıklar ve egzersizler yolu ile rehberlik etmek için onlarca yıl harcadım. Önerilerimin birçoğunu ben de uyguluyorum.’’ dedi. Nörolog Richard Restak, hafızanın diri tutulması için bazı ipuçları paylaştı. Bu ipuçlarının arasında ilk sıra ise, Nörolog Richard Restak’ın kendi uygulaması da olan bilim kurgu kitaplarının okunması yer alıyor. Nörolog Richard Restak bu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu; ‘’Kurgusal olmayan eserlerden çok şey öğrenebilirsiniz ancak, bunlar genellikle kişisel ilgi alanlarınıza ve konuyla ilgili önceki aşinalıklarınıza hitap eder. Öte yandan kurgu, baştan sona ilerlerken; çeşitli ayrıntıları, karakterleri ve olay örgüsünü aklınızda tutarken hafızanızı çalıştırmanızı gerektirir.’’

‘HER GÜN YARIM SAAT KESTİRİN’

Nörolog Richard Restak; ‘’Birkaç çalışma, şekerleme yapmanın geceleri kötü uykuyu telafi edebileceğini de bulmuştu. Ayrıca, uykusuzlukla mücadele edenler, öğleden sonra kestirerek hafızalarının gücünü de artırabilir.’’ açıklamalarını yaptı ve kendisinin de yıllarca her gün yarım saat kestirdiğinin altını çizdi.

ZEKA OYUNLARI İHMAL EDİLMEMELİ

Nörolog Richard Restak, beyin egzersizleri ile ilgili verdiği ipuçlarında, hafızanın ve zekanın güçlenmesine iyi gelecek oyunlara da yer verdi. Nörolog Richard Restak bu konu hakkında şu cümleleri kurdu; ‘’Başarılı olmak için önceki oyunları değerlendirmeli, aynı zamanda geçmişte ve şimdiki kararlarınızın gelecekteki sonuçlarını da göz önünde bulundurmalısınız.” Nörolog Richard Restak; meyve ve sebze tüketiminin yanı sıra, antioksidan içerikli gıdaların, lif açısından zengin gıdaların ve fermente gıdalar ile Omega yönünden zengin besinlerinde düzenli olarak tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri